Δημοτικά νέαΕπικαιρότητα

Απάντηση του Δήμου Σικυωνίων σχετικά με την εξέλιξη έργου

Social spread

Απάντηση σε ερωτήσεις πολιτών σχετικά με την κατασκευή δεξαμενών κατά μήκος της επαρχιακής οδού από το αστεροσκοπείο Κρυονερίου ως το Κιάτο έδωσε ο Δήμος Σικυωνίων με σχετική δημοσίευση στην σελίδα του στο Facebook.

Όπως αναφέρει:

“Με την κατασκευή του νέου δικτύου ύδρευσης έχει προβλεφθεί και η κατασκευή 8 μικρών υδροηλεκτρικών έργων ώστε να αξιοποιηθεί η ενέργεια που γεννάται από τη ροή του νερού από υψηλότερο προς χαμηλότερο υψόμετρο.

Με τη λειτουργία των μικρών υδροηλεκτρικών σταθμών, η ΔΕΥΑ Σικυωνίων εξασφαλίζει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία εν πολλοίς θα αντισταθμίσει τα έξοδα της επιχείρησης για την κατανάλωση ενέργειας στα αντλιοστάσια.

Η αντιστάθμιση και κατ’ επέκτασιν μείωση των εξόδων της επιχείρησης, αποτελεί τον πρώτο κρίκο μιας αλυσίδας που οδηγεί αναπόδραστα σε περαιτέρω μειώσεις των τελών ύδρευσης, αποδίδοντας το οικονομικό όφελος στους δημότες.

Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι η πρόταση της ΔΕΥΑ Σικυωνίων ήταν περιβαλλοντικά και οικονομοτεχνικά άρτια και γι’ αυτό εξασφάλισε την αδειοδότηση του έργου σε μια Περιφέρεια, όπως αυτή της Πελοποννήσου, που υπάρχει κορεσμός έκδοσης τέτοιων αδειών”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *