Επικαιρότητα

Γέμισε μαθητές το «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης» στην Πλατεία Φιλοστράτας Αγίων Θεοδώρων

Social spread

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων πραγματοποίησε την τέταρτη περιβαλλοντική του δράση, το «ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ», το πρωί της Πέμπτης 6 Απριλίου 2023, στην Πλατεία Φιλοστράτας Αγίων Θεοδώρων, με τη συμμετοχή των μαθητριών και μαθητών του 1ου & του 2ου Δημοτικού σχολείου Αγίων Θεοδώρων.

Περισσότεροι από 300 μαθητές και μαθήτριες, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους, μέσα από διαδραστικά παιχνίδια διασκέδασαν, έπαιξαν και χόρεψαν με τις 2 μασκώτ και τον ανιματέρ της Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ΑΕ και παράλληλα εκπαιδεύτηκαν και γνώρισαν με δημιουργικό τρόπο την αξία της ανακύκλωσης. Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, τα μέλη του συνεργείου συνεργατών της Ε.Ε.Α.Α. εξηγούσαν στα παιδιά τους όρους κάθε παιχνιδιού. Έτσι απλά, με διαδραστικό και βιωματικό τρόπο, τα παιδιά έμαθαν να ξεχωρίζουν τα ανακυκλώσιμα από τα μη ανακυκλώσιμα υλικά.

Στο τέλος της δράσης, διανεμήθηκε στους εκπαιδευτικούς έντυπο υλικό με όλα τα υλικά που επιτρέπεται και δεν επιτρέπεται να ρίχνουμε στον μπλε κάδο, προκειμένου να αναρτηθεί σε κάθε σχολείο. Παράλληλα, σε κάθε παιδάκι προσφέρθηκε μία τσάντα ανακύκλωσης με έντυπο ενημερωτικό υλικό και ένα μικρό δωράκι (μαγνητάκια ανακύκλωσης).

Στην περιβαλλοντική δράση παρευρέθηκαν και μίλησαν στα παιδιά, ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος κ. Αθανάσιος Μουζάκης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας κ. Σωτήριος Πέρρας, ο Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων κ. Σπύρος Ράτης, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Αγίων Θεοδώρων κ. Αριστείδης Κωνσταντής Σκουλικαρίτης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Θοδωρής Πέτρου Thodoris Petrou. Επίσης, από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου, παρευρέθηκαν οι κ.κ. Νικολέτα Λάμπρου και η Μαρία Βλάσση, οι οποίες συντόνισαν τη δράση.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γκιώνης δήλωσε: «Οι περιβαλλοντικές δράσεις με εκπαιδευτικό χαρακτήρα είναι ιδιαίτερα σημαντικές προκειμένου οι μαθητές να μάθουν τον σωστό τρόπο της ανακύκλωσης. Βασικός μας στόχος είναι η ενημέρωση της νέας γενιάς, η ευαισθητοποίησή της για την ανακύκλωση και η καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης από μικρή ηλικία».

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. (Ε.Ε.Α.Α.) και εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος “ΓΑΛΑΖΙΑ_ΣΗΜΑΙΑ” του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *