Επικαιρότητα

Δήμος Κορινθίων: Ανακυκλώνουμε τηγανέλαια από σήμερα!

Social spread

𝜢 𝜹𝜾𝜶𝜹𝜾𝜿𝜶𝝈ί𝜶 𝜺ί𝝂𝜶𝜾 𝜶𝝅𝝀ή 𝜿𝜶𝜾 𝜺ύ𝜿𝝄𝝀𝜼! Η ωφέλεια τεράστια αφού τα τηγανέλαια που μέχρι σήμερα καταλήγουν στο νεροχύτη κάθε νοικοκυράς με πολλαπλές συνέπειες για τα δίκτυα της πόλης και το περιβάλλον πλέον συλλέγονται και ανακυκλώνονται χάρη στην ενέργεια του δήμου Κορινθίων να προχωρήσει σε συνεργασία με την εταιρία Fargeco Hellas ΕΠΕ

𝜮ή𝝁𝜺𝝆𝜶 𝝉𝝄𝝅𝝄𝜽𝜺𝝉ή𝜽𝜼𝜿𝜶𝝂 𝝄𝜾 6 𝝅𝝆ώ𝝉𝝄𝜾 𝜿ά𝜹𝝄𝜾 ( διαστάσεων 0,6μ χ 0,6μ χ 1.8μ), ένας εξ αυτών στην συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Κολιάτσου, εκεί που ήδη υπάρχει σήμερα ένας κόκκινος κάδος και ένας μικρός μεταλλικός για σύμμεικτα. 𝞢𝞽ό𝟀𝞸ς 𝞮ί𝞶𝞪𝞲 𝞶𝞪 𝞭𝞰𝞵𝞲𝞸𝞾𝞺𝞬𝞰𝞱𝞸ύ𝞶 𝞵𝞲𝞳𝞺ές «𝞹𝞺ά𝞼𝞲𝞶𝞮ς 𝞬𝟂𝞶𝞲ές» σε όλη τη πόλη, σημεία αναφοράς για τους κατοίκους που έχουν αποδείξει [ως θέλουν να ανακυκλώσουν, πως μπορούν να ανακουφίσουν το περιβάλλον.

𝞖 𝞭𝞰𝞵𝞸𝞽𝞲𝞳ή 𝞪𝞺𝟀ή 𝞹𝞪𝞺έ𝟀𝞮𝞲 𝞽𝞰𝞶 𝞾𝞹𝞸𝞭𝞸𝞵ή 𝞵έ𝞼𝟂 𝞽𝟂𝞶 𝞼𝞾𝞶𝞮𝞺𝞬𝞪𝞼𝞲ώ𝞶 𝞹𝞸𝞾 𝞮𝞹𝞲𝞽𝞾𝞬𝟀ά𝞶𝞮𝞲 ενώ σε δεύτερη φάση θα ξεκινήσει και η ενημέρωση των πολιτών. Επίσης, στόχος είναι τα σχολεία του δήμου ,εκεί όπου ήδη πραγματοποιεί ενημερωτικές συναντήσεις ο Μηχανικός Περιβάλλοντος κι Ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου κ.Αντρέας Πανούσης.

𝞞 𝞓ή𝞵𝞪𝞺𝟀𝞸ς 𝞑𝞪𝞼ί𝞴𝞰ς 𝞜𝞪𝞶ό𝞹𝞸𝞾𝞴𝞸ς 𝞫𝞺έ𝞱𝞰𝞳𝞮 𝞼𝞽𝞸 𝞼𝞰𝞵𝞮ί𝞸 𝞽𝞰ς 𝞮𝞬𝞳𝞪𝞽ά𝞼𝞽𝞪𝞼𝞰ς 𝞽𝞸𝞾 𝞹𝞺ώ𝞽𝞸𝞾 𝞳ά𝞭𝞸𝞾, ενημερώθηκε για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι πολίτες και την επιτυχία εφαρμογής σε άλλους δήμους της χώρας ενώ συζήτησε με την εκπρόσωπο της εταιρίας κ. Χριστίνα Μήλιου για την καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών και την συμμετοχή των σχολείων ζητώντας να δοθούν κίνητρα στους μαθητές προκειμένου να συμμετάσχουν με μεγαλύτερη θέρμη.

𝞞 𝞓ή𝞵𝞸ς 𝞙𝞸𝞺𝞲𝞶𝞱ί𝟂𝞶 𝞵𝞮 𝞽𝞰𝞶 𝞪𝞶𝞪𝞳ύ𝞳𝞴𝟂𝞼𝞰 𝞽𝟂𝞶 𝞽𝞰𝞬𝞪𝞶έ𝞴𝞪𝞲𝟂𝞶:

• Συμβάλει στην πράσινη ανάπτυξη και στους στόχους για την κλιματική αλλαγή.

• Προστατεύσει το περιβάλλον.

• Μειώσει την ποσότητα των απορριμμάτων που καταλήγουν στον ΧΑΔΑ.

• Εξοικονομήσει φυσικούς πόρους.

• Δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

𝞛𝞹𝞸𝞺𝞮ί𝞽𝞮 𝞶𝞪 𝞫𝞺𝞮ί𝞽𝞮 𝞽𝞸𝞾ς 𝞳ά𝞭𝞸𝞾ς 𝞪𝞶𝞪𝞳ύ𝞳𝞴𝟂𝞼𝞰ς 𝞽𝞰𝞬𝞪𝞶έ𝞴𝞪𝞲𝟂𝞶 𝞼𝞽𝞪 𝞮𝞷ής 𝞼𝞰𝞵𝞮ί𝞪:

Α/Α ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

1 Κολοκοτρώνη & Γ. Παπανδρέου 2ο Δημοτικό

2 Ποσειδωνίας 17 Γαλαξίας

3 Γ. Παπανδρέου 87 Παραλία Καλάμια

4 Δημοκρατίας 4 Σταθμός ΚΤΕΛ Κορίνθου

5 Εθν. Αντιστάσεως & Κολιάτσου 1ο Δημοτικό

6 Επ. Οδός Κορίνθου-Εξαμιλίων Σκλαβενίτης

Δείτε το σχετικό βίντεο που δημοσίευσε ο Δήμος Κορινθίων:

https://www.facebook.com/100015460477214/videos/pcb.1288824644976206/1044336686117225

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *