Επικαιρότητα

Δήμος Κορινθίων: ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ. Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ

Social spread

Με μεγάλη επιτυχία και περίπου τριακόσιους (300) συμμετέχοντες συνολικά από τη Λάρισα, την Κόρινθο αλλά και από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιανουαρίου 2022, η διαδικτυακή ημερίδα: «Τοπική αυτοδιοίκηση και Δια Βίου Μάθηση: Η συμβολή των Πόλεων που Μαθαίνουν».

Η Ημερίδα συνδιοργανώθηκε από τη Λάρισα Πόλη που Μαθαίνει και την Κόρινθο Πόλη που Μαθαίνει, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Εκπαίδευσης και των 70 χρόνων από την ίδρυση του Ινστιτούτου Διά Βίου Μάθησης της UNESCO.

Στην ημερίδα χαιρέτησαν ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κος Γεώργιος Βούτσινος, ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κος Απόστολος Καλογιάννης και απέστειλαν χαιρετισμούς ο Δήμαρχος Κορινθίων, κος Βασίλης Νανόπουλος, η Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για την UNESCO, κα Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου-Τζιτζικώστα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), κος Σπύρος Σπυρίδων.

Παρέμβαση επίσης έγινε από τον επικεφαλής του Παγκόσμιου Δικτύου των Πόλεων που Μαθαίνουν, κο Raul Valdes Cotera.

Οι ομιλητές ήταν αυτόδιοικητικοί (όπως ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ), στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας, πανεπιστημιακοί με ειδίκευση στη Διά Βίου Μάθηση και στις Πόλεις που Μαθαίνουν. H ημερίδα, η οποία αποτελεί την πρώτη συνδιοργάνωση ημερίδας στη χώρα μας από δύο Πόλεις που Μαθαίνουν (Λάρισα & Κόρινθος), εστιάστηκε:

(1) Στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων καθώς και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (Κ.Ε.Δ.Ε.) από τις Πόλεις που Μαθαίνουν.

(2) Σε καλές πρακτικές, μεθοδολογίες, πολιτικές κυρίως από τη Λάρισα/Πόλη που Μαθαίνει και την Κόρινθο/Πόλη που Μαθαίνει. Συζητήθηκαν επίσης ευρύτερα ζητήματα που αφορούν στο σύνολο των Ελληνικών Πόλεων που Μαθαίνουν.

Το βίντεο της ημερίδας:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *