Επικαιρότητα

Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων για την αποκάλυψη της προτομής του Χαρίλαου Τρικούπη

Social spread

Τα εγκαίνια της προτομής του Χαρίλαου Τρικούπη στη Διώρυγα του Ισθμού αποτελούν μια συμβολική κατάθεση τιμής στον εξαίρετο αυτόν πολιτικό άνδρα.

Για τη συνολική και υπερπολύτιμη προσφορά του, το έθνος οφείλει κάθε τιμή, αναγνώριση και σεβασμό στον Χαρίλαο Τρικούπη, στον εμπνευσμένο Πρωθυπουργό της Ελλάδας, τον πρώτο εκσυγχρονιστή – όπως αποκαλείται- , τον άνθρωπο που η περίοδος που κυριάρχησε στην πολιτική σκηνή, ταυτίστηκε με βαθιές θεσμικές μεταρρυθμίσεις που αντέχουν μέχρι σήμερα, με πρωτοποριακά και μεγαλόπνοα έργα υποδομών.

Θέλω να συγχαρώ θερμά για την πρωτοβουλία αυτή την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τους Αντιπεριφερειάρχες και ιδιαιτέρως τον Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα. Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ τον γλύπτη κ. Νίκο Γεωργίου και όλες και όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια.

Άλλωστε, κάθε προσπάθεια που υποδαυλίζει τη μνήμη και το χρέος μας απέναντι στην πατρίδα, συμβάλλει στην επαλήθευση της ρήσης του ίδιου του Τρικούπη:

«Η Ελλάς προώρισθαι να ζήσει και θα ζήσει»

Απόσπασμα από τον χαιρετισμό του Δημάρχου Γεωργίου Αλκ. Γκιώνη στην εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων της προτομής του Χαρίλαου Τρικούπη στον Ισθμό, από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *