Δημοτικά νέαΕπικαιρότητα

Νίκος Ταγαράς: 52 εκατομμύρια ευρώ για 3 μεγάλα έργα αποχέτευσης στον νομό Κορινθίας από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Social spread
  1. 8,1 εκ € για «Αποχέτευση Ακαθάρτων Ανατολικού Μετώπου Ν. Κορινθίας(Σαρωνικός)»

Κατασκευή σύγχρονου αποχετευτικού δικτύου για:

Καλαμάκι

Ισθμία

Λουτρά Ωραίας Ελένης

Γαλατάκι

Κάτω Αλμυρή

Για Ισθμία και Καλαμάκι:

Κατασκευή αποχετευτικού δικτύου συνολικού μήκους 19 χλμ.

Περί τις 500 ιδιωτικές συνδέσεις

Για Γαλατάκι, Κάτω Αλμυρή και Λουτρά Ωραίας Ελένης:

Κατασκευή αποχετευτικού δικτύου συνολικού μήκους πάνω από 32 χλμ.

Περί τις 1.500 ιδιωτικές συνδέσεις

Επιπλέον:

Αγωγός μεταφοράς μήκους 15 χλμ. που θα μεταφέρει τα λύματα από την Ισθμία, το Καλαμάκι, τα Λουτρά Ωραίας Ελένης και την Κάτω Αλμυρή στην ΕΕΛ Αγίων Θεοδώρων.

Αρχαιολογικές εργασίες και απαλλοτριώσεις που ενδεχομένως απαιτηθούν κατά την εκτέλεση του έργου

Ο Δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, δήλωσε:

«Ευχαριστούμε θερμότατα τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκο Ταγαρά για την καταλυτική συμβολή του στη χρηματοδότηση ενός έργου θεμελιώδους σημασίας που έλειπε από τους οικισμούς μας στο Σαρωνικό. Ο Δήμος Κορινθίων συνεχίζει να ενισχύει τις υποδομές του και μάλιστα σε μία περιοχή με υψηλή τουριστική επισκεψιμότητα. Οι οικισμοί Λουτρών Ωραίας Ελένης, Γαλατακίου και Κάτω Αλμυρής αναβαθμίζονται και μαζί αναβαθμίζεται και η ποιότητα ζωής σ’ αυτούς. Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω τους εργαζομένους στο Δήμο και τους συνεργάτες μου για τη σκληρή δουλεία που οδήγησε σ’ αυτό το αποτέλεσμα»

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, δήλωσε:

«Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκο Ταγαρά για τη διαρκή συμπαράστασή του προς το Δήμο μας, ειδικά όταν πρόκειται για έργα υποδομής. Με την υλοποίηση του έργου η Ισθμία και το Καλαμάκι πρόκειται να αποκτήσουν σύγχρονο και ολοκληρωμένο αποχετευτικό σύστημα που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών.»

2. 8,3 εκ € για «Έργα Υποδομής Δικτύου Αποχέτευσης και ΕΕΛ Δήμου Σικυωνίων»

Συμπληρωματικά έργα αποχέτευσης στην ευρύτερη περιοχή του Κιάτου.

Κατασκευή νέων αποχετευτικών αγωγών σε:

Κιάτο

Κάτω Διμηνιό

Τραγάνα

Πάσιο

Αντικατάσταση του καταθλιπτικού αγωγού τροφοδοσίας του Βιολογικού Καθαρισμού του Δήμου Σικυωνίων και αντικατάσταση του χερσαίου τμήματος του αγωγού εκροής.

Προμήθεια και εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού 350 kW πλησίον του Βιολογικού Καθαρισμού για την κάλυψη των ενεργειακών του αναγκών.

Κονδύλι για την απόκτηση της γης, όπου θα εγκατασταθεί ο φωτοβολταϊκός σταθμός.

Σύνδεση του φωτοβολταϊκού σταθμού με το δίκτυο Μέσης Τάσης του ΔΕΔΔΗΕ.

Αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες που ενδεχομένως προκύψουν.

Ο Δήμαρχος Σικυωνίων, Σπύρος Σταματόπουλος, δήλωσε:

«Ευχαριστούμε θερμά τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκο Ταγαρά για την καθοριστική συμβολή του στην χρηματοδότηση ενός ακόμη σπουδαίου έργου υποδομής για το Δήμο Σικυωνίων. Η χρηματοδότηση αυτή σε συνδιασμό με την χρηματοδότηση σχεδόν 6 εκ € που ανακοινώσαμε στα τέλη Ιανουαρίου για την αναβάθμιση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων του Δήμου Σικυωνίων, για την οποία υπήρξε και πάλι αποφασιστική η παρέμβαση του Υφυπουργού, πρόκειται να αλλάξουν ριζικά την εικόνα του αποχετευτικού δικτύου του Δήμου μας.»

3. 25,4 εκ € για «Αποχετευτικό Δίκτυο Λυμάτων ΔΕ Ευρωσίνης – Επέκταση Β/Κ Ξυλοκάστρου»

Κατασκευή σύγχρονου αποχετευτικού δικτύου για όλη την παραλιακή ζώνη της ΔΕ Ευρωστίνης το οποίο θα εξυπηρετεί όλους τους οικισμούς που συμβάλλουν με την Π.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών:

Καμάρι

Καριώτικα (Καμαρίου)

Κάτω Λουτρό

Κάτω Πιτσά

Λυκοποριά

Σαρανταπηχιώτικα

Στόμιο

Λυγιά

Δερβένι

Πεταλού

Μαύρα Λιθάρια

Κατασκευή αποχετευτικού δικτύου συνολικού μήκους 37 χλμ. – 17χλμ. κύριο και 20 χλμ. δευτερεύον

Πάνω από 2.300 ιδιωτικές συνδέσεις

Επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού Ξυλοκάστρου

Προμήθεια και εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Πάρκου συνολικής ισχύος 500 kW για αύξηση της συνολικής ενεργειακής εξοικονόμησης

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Βλάσης Τσιώτος, δήλωσε:

«Η αμέριστη στήριξη του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκου Ταγαρά προς το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης είναι έμπρακτη, συνεχής και πολυετής και αποδεικνύεται σε καθημερινή βάση. Με την καταλυτική συμβολή του Υφυπουργού εξασφαλίσαμε σήμερα την απαραίτητη χρηματοδότηση για να υλοποιηθεί ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα έργα υποδομής στο Δήμο μας. Η κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στην Ευρωστίνη και η παράλληλη επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού του Ξυλοκάστρου είναι βέβαιο πως θα έχουν θετικότατο αποτύπωμα σε ολόκληρο το Δήμο.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *