Επικαιρότητα

Νίκος Ταγαράς: 53,27 εκατ. € η χρηματοδότηση για την πλήρη και συνολική αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων!

Social spread

Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι εγκρίθηκαν ακόμη 27,5 εκατ. € για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου με την κατασκευή έργων διευθέτησης σε 8 ρέματά του.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Ταμείο Ανάκαμψης και αφορά στα ρέματα: Αγίου Φανουρίου, Αγίου Χαρβατίου, Αγίας Κυριακής, Νεκροταφείου 1, Νεκροταφείου 2, Οσίου Παταπίου, Αγίου Γεωργίου και Νταμαρίου.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη καθώς αυτό το έργο – με τα 8 ρέματα που αναμένεται να δημοπρατηθεί αρχές Ιουλίου και να συμβασιοποιηθεί στα τέλη του 2022 – έρχεται να ολοκληρώσει την αντιπλημμυρική προστασία του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων σε συνέργεια με το έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης για τα ρέματα Πράθι, Κατουνίστρα, Καρέλη προϋπολογισμού 25,77 εκατ. €.Το εν λόγω έργο, που έχω ήδη ανακοινώσει, αναμένεται να συμβασιοποιηθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Με αυτή την εξέλιξη ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, δήλωσε:«Θέλω να ευχαριστήσω τον υφυπουργό, Νίκο Ταγαρά, για τη μεγάλη του προσπάθεια και επιτυχία να χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης τα 8 υπόλοιπα ρέματα του Δήμου Λουτρακίου για να θωρακιστεί όλη η περιοχή μας από τα πλημμυρικά φαινόμενα. Μετά από αγώνες ετών, σε συνδυασμό με τα αντιπλημμυρικά έργα και στα άλλα 3 ρέματα που έχουν ανακοινωθεί, ο Δήμος θα έχει ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική προστασία!».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *