Επικαιρότητα

Ξεκινά ανακύκλωση στα τηγανέλαια από το δήμο Κορινθίων. Τοποθετούνται άμεσα 6 κάδοι στην πόλη ενώ ξεκινά και καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών

Social spread

Έ𝞶𝞪 𝞪𝞳ό𝞵𝞪 𝞫ή𝞵𝞪 𝞼𝞽𝞸𝞶 𝞽𝞸𝞵έ𝞪 𝞽𝞰ς 𝞪𝞶𝞪𝞳ύ𝞳𝞴𝟂𝞼𝞰ς, στην ενίσχυση και αποτελεσματικότητα της, κάνει ο δήμος Κορινθίων με την υπογραφή της σύμβασης για την διαχείριση των τηγανέλαιων από το δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο. Εκπρόσωποι της εταιρίας Fargeco Hellas ΕΠΕ βρέθηκαν στο δημαρχείο Κορίνθου για την υπογραφή της σύμβασης. Προηγήθηκε αναλυτική ενημέρωση για τον τρόπο συλλογής και απόθεσης, για τα πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον και τα δίκτυα της πόλης αφού έως σήμερα οι ποσότητες αυτές κατέληγαν από το νεροχύτη κάθε σπιτιού στα αποχετευτικά αλλά και για τις αποτελέσματα της διαδικασίας σε δήμους όπως ο Άλιμος, η Παλλήνη και το Χαιδάρι.

«𝞓ί𝞶𝞸𝞾𝞵𝞮 έ𝞵𝞿𝞪𝞼𝞰 𝞼𝞽𝞰𝞶 𝞸𝞺𝞱ή 𝞭𝞲𝞪𝟀𝞮ί𝞺𝞲𝞼𝞰 ό𝞴𝟂𝞶 𝞽𝟂𝞶 𝞪𝞹𝞸𝞫𝞴ή𝞽𝟂𝞶 𝞼𝞽𝞸 𝞭ή𝞵𝞸 𝞙𝞸𝞺𝞲𝞶𝞱ί𝟂𝞶. Με την υπογραφή της σύμβασης για να τηγανέλαια κάνουμε ένα ακόμα σημαντικό βήμα. Σας υπενθυμίζω πως ξεκινήσαμε πριν από 2 χρόνια την ανακύκλωση υποδημάτων και ενδυμάτων καταγράφοντας υψηλά ποσοστά (πλέον των 50 τόνων κατ έτος), ενώ πριν από λίγες ημέρες ο δήμος μας εντάχθηκε στην ολοκληρωμένη διαχείριση μεταφέροντας τα απορρίμματά του στο εργοστάσιο της ΤΕΡΝΑ.

𝞞𝞲 𝞹𝞸𝞴ί𝞽𝞮ς 𝞪𝞶𝞽𝞪𝞹𝞸𝞳𝞺ί𝞶𝞸𝞶𝞽𝞪𝞲 𝞪𝞹𝞸𝞭𝞮𝞲𝞳𝞶ύ𝞸𝞶𝞽𝞪ς 𝞹𝟂ς 𝞱έ𝞴𝞸𝞾𝞶 𝞶𝞪 𝞪𝞶𝞪𝞳𝞾𝞳𝞴ώ𝞼𝞸𝞾𝞶 αρκεί εμείς να τους δείξουμε τον τρόπο και βεβαίως να τους παρέχουμε τις υποδομές. Ως δημοτική αρχή αυτό κάνουμε από την πρώτη στιγμή και θα συνεχίσουμε» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος αμέσως μετά την υπογραφή.

Στις επόμενες εβδομάδες η εταιρία θα τοποθετήσει σε σημεία που θα ανακοινωθούν σύντομα, 6 𝞮𝞲𝞭𝞲𝞳𝞸ύς, 𝞵𝞮𝞽𝞪𝞴𝞴𝞲𝞳𝞸ύς, 𝞮𝞾𝞹𝞪𝞺𝞸𝞾𝞼ί𝞪𝞼𝞽𝞸𝞾ς 𝞳𝞪𝞲 𝞪𝞶𝞱𝞮𝞳𝞽𝞲𝞳𝞸ύς 𝞳ά𝞭𝞸𝞾ς, κατάλληλους για την προσωρινή αποθήκευση – συλλογή και μεταφορά των τηγανέλαιων, διαστάσεων 0,6μ χ 0,6μ χ 1.8μ. Η τοποθέτηση των κάδων, η συλλογή του υλικού το οποίο θα τοποθετείται στους κάδους μέσα σε κλειστά μπουκάλια, η καθαριότητα των κάδων και η μεταφορά προς παραγωγή βιοντίζελ των υλικών αποτελούν υποχρέωση της εταιρίας. Επιπλέον 𝞰 𝞮𝞽𝞪𝞲𝞺ί𝞪 𝞪𝞶𝞪𝞴𝞪𝞵𝞫ά𝞶𝞮𝞲 𝞽𝞸 έ𝞶𝞽𝞾𝞹𝞸 𝞮𝞶𝞰𝞵𝞮𝞺𝟂𝞽𝞲𝞳ό 𝞾𝞴𝞲𝞳ό καθώς και τις δράσεις ενημέρωσης των πολιτών σε σχολεία, πλατείες, λαϊκές αγορές κτλ.

𝞦𝟂𝞺ίς 𝞳𝞪𝞶έ𝞶𝞪 𝞳ό𝞼𝞽𝞸ς, και αυτό πρέπει να σημειωθεί, ο δήμος Κορινθίων θα απολάβει όλα τα οφέλη της ανακύκλωσης των συγκεκριμένων υλικών και ειδικότερα:

• Μείωση προβλημάτων στις αποχετεύσεις• Μείωση πόρων που ο δήμος ξοδεύει προκειμένου οι βιολογικοί καθαρισμοί να επεξεργάζονται τα συγκεκριμένα υλικά

• Μείωση αρνητικών επιπτώσεων από τα λάδια, καθώς αυτά δημιουργούν βρομιές, οσμές και κίνδυνο για πυρκαγιές στους κάδους και στην χωματερή.

• Απαλείφεται το φαινόμενο τα λάδια να καταλήγουν μέσω του υδροφόρου ορίζοντα στα ποτάμια και την θάλασσα, ρυπαίνοντας και επηρεάζοντας το οικοσύστημα.

• Περιορίζεται το φαινόμενο όπου το έδαφος που εμποτίζεται με λάδια καθίσταται ανενεργό για πολύ καιρό (επειδή η βιοαποικοδόμηση του καμένου λαδιού είναι πολύ αργή).

𝞞 𝞓ή𝞵𝞸ς 𝞙𝞸𝞺𝞲𝞶𝞱ί𝟂𝞶 𝞵𝞮 𝞽𝞰𝞶 𝞪𝞶𝞪𝞳ύ𝞳𝞴𝟂𝞼𝞰 𝞽𝟂𝞶 𝞽𝞰𝞬𝞪𝞶έ𝞴𝞪𝞲𝟂𝞶:

• Συμβάλει στην πράσινη ανάπτυξη και στους στόχους για την κλιματική αλλαγή.

• Προστατεύσει το περιβάλλον.

• Μειώσει την ποσότητα των απορριμμάτων που καταλήγουν στον ΧΑΔΑ.

• Εξοικονομήσει φυσικούς πόρους.

• Δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Το πρόγραμμα της ανακύκλωσης τηγανέλαιων «τρέχει» με την εποπτεία του Μηχανικού περιβάλλοντος και ειδικού συμβούλου του Δημάρχου Κορινθίων Ανδρέα Πανούση ο οποίος έδωσε το παρόν στην υπογραφή της σύμβασης.

Σχετικό video: https://www.facebook.com/watch/?v=745490353085207

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *