Επικαιρότητα

Οικόπεδο για την Μικρασιατική Στέγη παραχώρησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στον Δήμο Κορινθίων

Social spread

Χρησιδάνειο που αφορά στην παραχώρηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου προς χρήση στον Δήμο Κορινθίων ενός οικοπέδου, για την ανέγερση σε αυτό της Μικρασιατικής Στέγης, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο, το μεσημέρι σήμερα, Τετάρτη 6 Ιουλίου, στα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας, στην Κόρινθο.

“Με την παραχώρηση αυτή αποδεικνύουμε έμπρακτα την συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην διατήρηση της μνήμης της Μικρασιατικής καταστροφής” δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Ο περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια αναμένει πλέον την μελέτη από τον Δήμο Κορινθίων, καθώς η ίδια προτίθεται να συνδράμει και στην κατασκευή του εν λόγω χώρου μνήμης.

ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Εξ άλλου, στη συνάντηση που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας είχε σήμερα στα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας με τον δήμαρχο Κορινθίων Β. Νανόπουλο, συζητήθηκαν και άλλα θέματα του δήμου.

Ειδικότερα, όσον αφορά στη δυνατότητα ανακατασκευής του γηπέδου στον Συνοικισμό -που φιλοξενεί το ιστορικό σωματείο ΠΑΣ Κόρινθος-, προτάθηκε να υπάρξει συνεννόηση του δήμου με τον ιδιοκτήτη του χώρου, προκειμένου να προχωρήσει περαιτέρω η διαδικασία για το εν λόγω έργο.

Ακόμα, συμφωνήθηκε να προχωρήσει η υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Κορινθίων αφ’ ενός για το έργο αντιμετώπισης της διάβρωσης στην Ποσειδωνία, αφ’ ετέρου για τη σύνδεση του Συνοικισμού με Νεάπολη και Καλλιθέα, καθώς και μία ακόμα με αντικείμενο την μελέτη ανάπλασης της παραλίας στο Κεραμυδάκι.

Τέλος, συμφωνήθηκε να αποστείλει ο δήμος στην Περιφέρεια την μελέτη αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στον Άσσο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *