Επικαιρότητα

Στο Δερβένι ο Υφυπουργός Χρίστος Δήμας. Συζητήθηκαν έργα για την ανάπτυξη της περιοχής

Social spread

Στο Δερβένι βρέθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας. Όπως ανακοίνωσε και ο ίδιος μέσω ανάρτησής του στο επίσημο προφίλ του στο Facebook τα νέα είναι καλά. Συγκεκριμένα ολοκληρώθηκε το 1ο σημαντικό βήμα για την υλοποίηση περιφερειακού δρόμου στο Δερβένι, αρχικά μέχρι τον Ζαχολίτικο ποταμό, που αποτελούσε πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας εδώ και αρκετά χρόνια.

Επίσης η έκταση της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής παραχωρείται από την ΓΑΙΟΣΕ, η οποία είχε την κυριότητα, στην ΕΡΓΟΣΕ. Ανοίγει έτσι ο δρόμος ώστε η ΕΡΓΟΣΕ να μπορέσει να εκτελέσει τις διαδικασίες αδειοδότησης ενός ιδιαίτερα σημαντικού αναπτυξιακού έργου για την ευρύτερη περιοχή της Ευρωστίνης και του Δήμου συνολικά.

Ακόμα στο Δημαρχείο Δερβενίου έλαβε χώρα συζήτηση για την σημαντικότητα του έργου καθώς αυτό πρόκειται να αποσυμφορήσει την πόλη από την κίνηση και να δημιουργήσει επιπλέον αναπτυξιακές προοπτικές.

Συνεχίζοντας έγινε λόγος και για άλλα έργα της περιοχής όπως η υπογειοποίηση των καλωδίων έργο που αναλαμβάνει ο ΔΕΔΔΗΕ, με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Κλείνοντας απέμεινε συγχαρητήρια στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης αλλά και όσους συνέλαβαν για να γίνει αυτό το πρώτο βήμα.

Συγκεκριμένα έγραψε: “Συγχαρητήρια αξίζει ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, αλλά και όλοι όσοι συνέβαλαν, ώστε να γίνει αυτό το πρώτο σημαντικό βήμα για τη υλοποίηση ενός σπουδαίου έργου για την τοπική κοινωνία. Ο νέος δρόμος που θα δημιουργηθεί αναμένεται να οφελήσει την καθημερινότητα των κατοίκων, στην ασφαλή διέλευση, τις επιχειρήσεις, αλλά και την τουριστική κίνηση”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *