Επικαιρότητα

Συμβάσεις έργων στην Κορινθία υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Social spread

Δύο συμβάσεις, μία προγραμματική προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ και μια εργολαβική προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Τετάρτη 1η Ιουνίου, στα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας, ενώ χθες Τρίτη 31 Μαΐου ο Π. Νίκας -στα γραφεία της Μητρόπολης Κορίνθου- υπέγραψε την ένταξη στο ΠΕΠ του με προϋπολογισμό 1.835.200 ευρώ έργου επέκτασης του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου.

Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας και ο δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης υπέγραψαν σήμερα Τετάρτη προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και του εν λόγω δήμου με αντικείμενο την υλοποίηση του με προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ έργου βελτίωσης και συντήρησης της επαρχιακής οδού Λουτρακίου – Περαχώρας, στο πλαίσιο του οποίου θα κατασκευαστούν -μεταξύ άλλων- δύο ισόπεδοι κυκλικοί κόμβοι.

Ικανοποίηση εκφράστηκε από τον δήμαρχο για την ευόδωση του εν λόγω πολύ σημαντικού για το Λουτράκι έργου που χρόνιζε.

Ο περιφερειάρχης, εξ άλλου, εξέφρασε ικανοποίηση και για το γεγονός ότι χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες Περιφέρειας και Δήμου διασώθηκε το συνολικού προϋπολογισμού 4.140.943,73 ευρώ έργο της ανάπλασης της χερσαίας ζώνης του λιμένα Λουτρακίου -που χρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ και εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Πελοπόννησος 2014 – 2020”-, για το οποίο χθες Τρίτη υπογράφηκε από τον δήμο εργολαβική σύμβαση και οσονούπω ξεκινά η υλοποίησή του.

ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ

Σήμερα, εξ άλλου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας υπέγραψε συμφωνητικό με τον ανάδοχο εργολάβο του με προϋπολογισμό 800.000 ευρώ έργου συντήρησης και σήμανσης της επαρχιακής οδού Λυκοποριά – Καλλιθέα – Ελληνικό.

Τέλος, ο περιφερειάρχης είχε συνάντηση χθες Τρίτη 31 Μαΐου, στα γραφεία της Μητρόπολης Κορίνθου, με τον μητροπολίτη Διονύσιο, κατά την διάρκεια της οποίας υπέγραψε την ένταξη στο ΠΕΠ του με προϋπολογισμό 1.835.200 ευρώ έργου που αφορά στην αλλαγή χρήσης υπάρχοντος ισογείου κτίσματος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων -μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα- ισόγεια προσθήκη κατ’ επέκταση, εσωτερικές διαρρυθμίσεις και αλλαγή όψεων, στο εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κορίνθου “το έργον του Αποστόλου Παύλου”.

Με το εν λόγω σημαντικό έργο, το οποίο επίσης χρόνιζε, η δυναμικότητα του συγκεκριμένου ευαγούς ιδρύματος θα αυξηθεί  σε 32 κλίνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *