Δημοτικά νέαΕπικαιρότηταΟδηγός πόληςΥγεία-Διατροφή

Τα νέα μέτρα της της κυβέρνησης που διέπουν την λειτουργία των καταστημάτων. Ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου.

Social spread

Σας ενημερώνουμε, σε συνέχεια των πρόσφατων νέων μέτρων για την λειτουργία των καταστημάτων, ότι αναρτήθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η Υπουργική Απόφαση Δ1α/ΓΠοικ69459, η οποία αφορά την εφαρμογή του διαγνωστικού ελέγχου των εργαζόμενων στις εμπορικές επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι από τον συγκεκριμένο έλεγχο εξαιρούνται οι εργαζόμενοι που έχουν εμβολιασθεί προ 14 τουλάχιστον ημερών ή έχουν νοσήσει από κορωνοϊό μέσα στο τελευταίο εξάμηνο και διαθέτουν το ανάλογο πιστοποιητικό νόσησης.

Όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι πρέπει να προσκομίσουν υποχρεωτικά τεστ PCR ή rapid 2 φορές την εβδομάδα, με χρονική απόσταση μεταξύ των δύο ελέγχων τις δύο ημέρες, δηλαδή πρέπει να μεσολαβούν μεταξύ τους 48 ώρες.

Σε περίπτωση που οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι καλούνται να παραστούν εκτάκτως στον χώρο εργασίας, ο διαγνωστικός έλεγχος μπορεί να διενεργείται και αυθημερόν.

Συστήνουμε, τεστ να πραγματοποιούν και οι αυτοαπασχολούμενοι επιχειρηματίες καθώς και οι εργοδότες που δεν έχουν εμβολιασθεί ή νοσήσει κατά το τελευταίο εξάμηνο, καθώς τα ελεγκτικά όργανα ερμηνεύουν διασταλτικά το εύρος των «εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα» ώστε να περιλαμβάνει και τους «απασχολούμενους στον ιδιωτικό τομέα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *