Δημοτικά νέαΕπικαιρότητα

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου ανακοίνωσε ο Δήμος Σικυωνίων

Social spread

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                               Αριθμ. πρωτ:3399

ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                                                           Ημ/νία:14/3/2022

ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ

25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Η ιστορική Εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 θα εορταστεί πανηγυρικά στην πόλη μας όπως  παρακάτω:

     Ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός και πανηγυρική φωταγώγηση δημοσίων, δημοτικών και ιδιωτικών καταστημάτων, υποκαταστημάτων τραπεζών, ιδιωτικών γραφείων και οικιών, από την ογδόη πρωινή ώρα της 24ης ως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2022.

     Στις 24η Μαρτίου, ημέρα Πέμπτη στα σχολεία θα γίνουν εκδηλώσεις και ομιλίες σχετικά με το νόημα της Επετείου. Την ίδια ημέρα στις 11:00 θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και προσκύνημα αντιπροσωπειών των μαθητών των Σχολείων και Προσκόπων στο Μνημείο του Ήρωα A. Πετμεζά και κατάθεση στεφάνων.

   Στις 25η Μαρτίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:30 στον Ιερό Ναό «Μεταμόρφωση του Σωτήρος» θα τελεστεί δοξολογία, στην οποία καλούνται να παραστούν οι αρχές της πόλης  αντιπροσωπείες των σχολείων, οργανώσεις σωματείων και συλλόγων με τις σημαίες και τα λάβαρά τους και όλοι οι κάτοικοι.

     Ο χώρος που θα γίνει η τελετή, θα οριοθετηθεί και οι προσκαλούμενοι καλούνται να λάβουν τη θέση που πρέπει, σύμφωνα με τις υποδείξεις του τελετάρχη.

    Μετά τη δοξολογία, θα γίνει συγκέντρωση στο Μνημείο Πεσόντων, όπου θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση, θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από  τον κ. Καρβουντζή Ανδρέα   Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων με πρόσκληση του τελετάρχη.

      Μετά την κατάθεση στεφάνων, θα πραγματοποιηθεί παρέλαση μαθητών και φορέων του Δήμου μας.

      Σε οριοθετημένο χώρο θα λάβουν θέση οι εκπρόσωποι της πόλης.

     Τελετάρχης ορίζεται ο Δημοτικός Υπάλληλος  κ. Ευάγγελος Σκούρας.

     Με αφετηρία τον προ του Ιερού Ναού χώρο, ακολουθώντας την οδό Καλογεροπούλου και καταλήγοντας στην οδό Λυκούργου, θα παρελάσουν κατά σειρά η Δημοτική Φιλαρμονική, το Λύκειο των Ελληνίδων Παράρτημα Κιάτου, η Ένωση Μικρασιατών  Νεαπόλεως Κιάτου,  ο Σύνδεσμος Γυναικών Ηπείρου Νομού Κορινθίας, ο Πολιτιστικός Όμιλος Λαογραφικής και Καλλιτεχνικής Ανάδειξης Σικυώνας «Εύχαρις» και οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων.

     Ορίζεται επίσης o κ. Καραμάνης Δημήτριος  εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11) του 1ου Γενικού Λυκείου Κιάτου για την επίβλεψη και τον συντονισμό των μαθητικών τμημάτων κατά τη δοξολογία, την κατάθεση στεφάνων και την  παρέλαση.

    Οι εφημέριοι παρακαλούνται να φροντίσουν για την δοξολογία.

    Το  Αστυνομικό Τμήμα Τάξης Κιάτου και το Λ/Χ Κορίνθου-Δ΄ Λιμενικό Τμήμα  Κιάτου παρακαλούνται να φροντίσουν  για την τήρηση της τάξης.

     Όλοι πρέπει να συμβάλλουν για τον πανηγυρικό εορτασμό της Εθνικής μας Επετείου.

Ο  Δήμαρχος

Σπυρίδων Π.  Σταματόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *