Δημοτικά νέαΕπικαιρότητα

«Όλοι είμαστε βιβλία»! το μήνυμα του Δήμαρχου Σικυωνίων Σπύρου Σταματόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και το παιδικό τμήμα στην Δημοτική Βιβλιοθήκη

Social spread

“Είμαι ένα βιβλίο, διάβασέ με”. Με αυτή την φράση του Έλληνα συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλου το Διεθνές Συμβούλιο Βιβλίων για την Νεότητα (IBBY) γιορτάζει σήμερα Κυριακή 2 Απριλίου σε όλον τον κόσμο την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Τα παιδικά βιβλία είναι ένας ολόκληρος κόσμος. Είναι ένα πανηγύρι συναισθημάτων, γνώσεων και φαντασίας. Στα μονοπάτια των λέξεων, των φράσεων και των ευφάνταστων ή ρεαλιστικών ιστοριών τους τα παιδιά με τα μεγάλα φωτεινά μάτια και τις ανοιχτές ολάνθιστες καρδιές τους, ωριμάζουν ως άτομα με ενσυναίσθηση, αγάπη και ανθρωπιά, έτοιμα να διεκδικήσουν και να δημιουργήσουν κοινωνίες ισότητας, ισονομίας, αλληλεγγύης και προόδου.

Αναγνωρίζοντας την πολυδιάστατη σημασία του Παιδικού Βιβλίου, στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Σικυωνίων φροντίσαμε για τη δημιουργία ενός τμήματος αφιερωμένου στα παιδιά, στα βιβλία τους, στα όνειρα και την φαντασία τους. Ο χώρος που έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για χρήση από παιδιά προσχολικής ή μεγαλύτερης ηλικίας ασφαλής, προσιτός και ζεστός είναι στην διάθεση των επισκεπτών, είτε είναι σχολεία είτε είναι μεμονωμένοι μικροί φίλοι της Βιβλιοθήκης μας.

Καλημέρα και καλή Κυριακή σε όλες και όλους, και σήμερα Παγκόσμια Ημέρα του Παιδικού βιβλίου θυμηθείτε «Όλοι είμαστε βιβλία»!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *