Επικαιρότητα

1η Περιβαλλοντική δραστηριότητα για το πρόγραμμα “Γαλάζια Σημαία” από τον Δήμο Κορινθίων

Social spread

Δεν πετάω – Ανακυκλώνω – σώζω τον πλανήτη” αυτό είναι το σύνθημα του Δήμου Κορινθίων για την 1η Περιβαλλοντική δραστηριότητα για το πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία »

Στα πλαίσια των απαιτήσεων του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία » ο Δήμος και οι υπεύθυνοι της ακτής εκτός των άλλων υποχρεούνται να παρουσιάσουν τουλάχιστον πέντε διαφορετικές δραστηριότητες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Θέμα : Ανακύκλωση με μαθητές σχολείων του Δήμου. Στόχος της δραστηριότητας είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο θέμα της ανακύκλωσης και τα οφέλη του πλανήτη από αυτή την διαδικασία. Στη δράση αυτή έλαβαν μέρος τρία σχολεία με μαθητές πέμπτης και έκτης τάξης.

Στις 13/5/2022 και 16/5/2022 έγινε παρουσίαση στα σχολεία από την υπεύθυνη του προγράμματος ώστε να γνωρίζουν θεωρητικά γιατί πρέπει να κάνουμε ανακύκλωση.

Στις 3/6/2022 και ώρα 9 π.μ. οι μαθητές των τριών σχολείων θα φέρουν από το σπίτι τους ανακυκλώσιμα υλικά στην παραλία « Καλάμια », θα τα ξεχωρίσουν σε είδη χαρτί, πλαστικό και αλουμίνιο. και θα τοποθετηθούν σε διαφορετικούς κάδους.

ο μήνυμα της ημέρας θα είναι « Δεν πετάω – Ανακυκλώνω – σώζω τον πλανήτη»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *