Δημοτικά νέαΕπικαιρότητα

13,3 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για αρδευτικά έργα εξασφάλισε ο Δήμος Σικυωνίων

Social spread

Ακόμα 13 εκατ. ευρώ για αρδευτικά έργα!

Ξεπερνούν τα 25 εκατομμύρια ευρώ οι συνολικές χρηματοδοτήσεις που έχουν εξασφαλιστεί για έργα εγγείων βελτιώσεων στον δήμο Σικυωνίων!

Επτά νέες χρηματοδοτήσεις για σημαντικά αρδευτικά έργα εξασφάλισε ο δήμος Σικυωνίων από το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Τα έργα συνολικού προϋπολογισμού 13,3 εκατομμυρίων ευρώ αφορούν και τις τρεις δημοτικές ενότητες του δήμου Σικυωνίων και αναμένεται να συμβάλλουν τα μέγιστα στην αύξηση της παραγωγής, της παραγωγικότητας, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα κάτωθι εγγειοβελτιωτικά έργα:

• Αρδευτικό Έργο Κεφαλαρίου Στυμφαλίας 2.200.000€

• Αρδευτικά Έργα Καλλιάνων 1.871.075,89€

• Αρδευτικά έργα Ψαρίου και Κυλλήνης 2.200.000€

• Εκσυγχρονισμός αρδευτικού δικτύου Ασπροκάμπου 1.600.000€

• Αρδευτικά Έργα Αρχαίας Σικυώνας 2.200.000€

• Εκσυγχρονισμός αρδευτικού δικτύου Μοσιάς 2.158.178,31€

• Εκσυγχρονισμός Αρδευτικού δικτύου Στυμφαλίας 1.081.480€

Θέλω να ευχαριστήσω πολύ την Τεχνική Υπηρεσία και το Γραφείο Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Δήμου Σικυωνίων, αλλά και όλες τις δημόσιες υπηρεσίες που εμπλέκονται σε αδειοδοτήσεις, γνωμοδοτήσεις και λοιπές διεκπεραιωτικές ενέργειες, για την πληρότητα των φακέλων των μεγάλων έργων που εκπονούνται στον Δήμο μας.

Αν δεν υπήρχε αυτή η άψογη συνεργασία με τις υπηρεσίες Υδάτων, Περιβάλλοντος,το Δασαρχείο, τη Διεύθυνση Δασών, τις Αρχαιολογικές Υπηρεσίες και τις Υπηρεσίες Αγροτικής Ανάπτυξης, σήμερα ο Δήμος Σικυωνίων δεν θα μπορούσε να έχει ώριμα, ενταγμένα και χρηματοδοτημένα έργα, τα οποία είναι άκρως αναγκαία για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

Δεν λησμονώ ποτέ ότι γεννήθηκα και μεγάλωσα σε μια αγροτική-κτηνοτροφική οικογένεια, δεν ξεχνώ ότι ο πρωτογενής τομέας στηρίζει όλο τον κύκλο της τοπικής οικονομίας μας και γι’ αυτό πάντα θα είναι η πρώτη προτεραιότητά μου, η στήριξη του αγρότη με ισχυρές χρηματοδοτήσεις και έργα που ενισχύουν το αγροτικό εισόδημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *