Επικαιρότητα

7 “Πάρκα Τσέπης” στον Δήμο Κορινθίων

Social spread

Η πόλη γίνεται περισσότερο «πράσινη», η ποιότητα ζωής των κατοίκων αναβαθμίζεται.

Την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Κορίνθου έρχονται να αναβαθμίσουν 7 νέα μικρά πάρκα, τα λεγόμενα «Πάρκα Τσέπης». Ο Δήμος Κορινθίων κατέθεσε την πρόταση του στις δράσεις Περιβαλλοντικού ισοζυγίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος επιτυγχάνοντας την χρηματοδότηση του έργου από το Πράσινο Ταμείο σε ποσοστό 80%.

❞𝝟𝝖𝝝𝝚 𝝡𝝖𝝨 𝝙𝝚𝝨𝝡𝝚𝝪𝝨𝝜 𝝘𝝞𝝢𝝚𝝩𝝖𝝞 𝝥𝝦𝝖𝝣𝝜 . Τα 7 νέα πάρκα που μελετήσαμε ,σχεδιάσαμε και εντάξαμε στο πράσινο ταμείο αποτελούν μικρές οάσεις στην πόλη της Κορίνθου, μια πόλη περισσότερο πράσινη που κάτοικοι και επισκέπτες θα την απολαμβάνουν περνώντας ευχάριστα τις ώρες τους. Αυτός είναι ο στόχος μας, γι αυτό εργαζόμαστε όλοι» ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων το μεσημέρι σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βαγγέλη Παπαιωάννου και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Αναπτυξιακού Οργανισμού «ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ» Νεκτάριο Σπηλιόπουλο, για την ανακοίνωση της ένταξης και χρηματοδότησης του έργου.

𝞣𝞪 𝙋𝙤𝙘𝙠𝙚𝙩 𝙋𝙖𝙧𝙠𝙨 𝞭𝞰𝞵𝞲𝞸𝞾𝞺𝞬𝞸ύ𝞶𝞽𝞪𝞲 𝞼𝞮 𝞮𝞹𝞲𝞴𝞮𝞬𝞵έ𝞶𝞸𝞾ς 𝞳𝞸𝞲𝞶ό𝟀𝞺𝞰𝞼𝞽𝞸𝞾ς 𝟀ώ𝞺𝞸𝞾ς 𝞳𝞪𝞲 𝞹𝞮𝞺𝞲𝞴𝞪𝞵𝞫ά𝞶𝞸𝞾𝞶:

– Φυτεύσεις καλλωπιστικών δένδρων και θάμνων

– Αστικό Εξοπλισμό:

• Παγκάκια

• Συστοιχίες κάδων απορριμμάτων & ανακυκλώσιμων υλικών

– Φωτιστικά τεχνολογίας LED

– Χαμηλά φωτιστικά δαπέδου

– Επίστρωση εδάφους με βιοκλιματικά υλικά

– Σταθμούς παρακολούθησης της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα

– «Έξυπνα» κιόσκια ΑμεΑ

«𝜠𝝊𝝌𝜶𝝆𝜾𝝈𝝉ώ 𝝅𝝄𝝀ύ 𝝉𝝄𝝂 𝜟ή𝝁𝜶𝝆𝝌𝝄 𝝅𝝄𝝊 𝝁𝝄𝝊 𝜺𝝁𝝅𝜾𝝈𝝉𝜺ύ𝜽𝜼𝜿𝜺 𝝉𝝄 𝒑𝒓𝒐𝒋𝒆𝒄𝒕, ευχαριστώ τον Δημόπρακτο μέσω του οποίου υλοποιούμε το έργο και όλα τα στελέχη του τμήματος που εργάστηκαν προκειμένου να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια που προέκυψαν. Κατορθώσαμε να εντάξουμε το έργο και να χρηματοδοτηθούμε σε ποσοστό 80%. Τα μικρά πάρκα αλλάζουν την εικόνα της πόλης, αναβαθμίζουν τους μικρούς κοινόχρηστους χώρους και προσεφέρουν στους πολίτες σημεία όπου μπορούν να περνούν ευχάριστα τον χρόνο τους» σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Ευάγγελος Παπαϊωάννου.

𝜯𝜜 𝜠𝜫𝜤𝜦𝜠𝜞𝜧𝜠𝜨𝜜 𝜮𝜢𝜧𝜠𝜤𝜜 𝜟𝜢𝜧𝜤𝜪𝜬𝜰𝜞𝜤𝜜𝜮 𝜯𝜴𝜨 𝜫𝜜𝜬𝜥𝜴𝜨 𝜯𝜮𝜠𝜫𝜢𝜮 𝜠𝜤𝜨𝜜𝜤:

Πάρκο επί της οδού Λ. Αθηνών (έναντι Νοσοκομείου

Κορίνθου)

Πάρκο επί των οδών Κροκιδά και Σίνα

Πάρκο επί των οδών Κ. Παλαμά και Πατρών

Πάρκο οδού Πελλήνης

Πάρκο επί των οδών Λ. Αθηνών και Σμύρνης στον

Συνοικισμό

Πάρκο οδού Σοφοκλέους στα Αγγιανιώτικα

Πάρκο επί της οδού Εθν. Αντιστάσεως (1ο Δημοτικό Σχολείο

Κορίνθου)

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 247.684 ευρώ, η χρηματοδότηση είναι 198.147 ευρώ και η ίδια συμμετοχή του δήμου Κορινθίων 49.537 ευρώ . Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ» επιμελήθηκε των Μελετών του έργου και των λοιπών τεχνικών στοιχείων διαμέσου προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Κορινθίων.

«𝞟𝞺ό𝞳𝞮𝞲𝞽𝞪𝞲 𝞬𝞲𝞪 𝞵𝞲𝞪 𝞪𝞳ό𝞵𝞪 𝞹𝞪𝞺έ𝞵𝞫𝞪𝞼𝞰 𝞹𝞸𝞾 𝞼𝞽𝞸𝟀𝞮ύ𝞮𝞲 𝞼𝞽𝞸 𝞶𝞪 𝞳ά𝞶𝞸𝞾𝞵𝞮 𝞽𝞰𝞶 𝞹ό𝞴𝞰 𝞵𝞪ς 𝞹𝞮𝞺𝞲𝞼𝞼ό𝞽𝞮𝞺𝞸 «𝞹𝞺ά𝞼𝞲𝞶𝞰». Τα 7 μικρά πάρκα αναμένουμε να είναι έτοιμα την Άνοιξη του 2023. Στις ενέργειες που προχωρούμε άμεσα είναι η ένταξη τους στον προυπολογισμό του δήμου και αμέσως μετά η δημοπράτηση. Το project των Πάρκων Τσέπης επιδιώκουμε να λειτουργήσει για το δήμο Κορινθίων πιλοτικά ώστε να παρέμβουμε έπειτα και σε άλλα σημεία του δήμου μας» είπε στην δική του τοποθέτηση ο Διευθύνοντας Σύμβουλος του Δημόπρακτου και Γενικός Γραμματέας του δήμου Κορινθίων Νεκτάριος Σπηλιόπουλος.

Πρέπει να σημειωθεί πως η κατασκευή των πάρκων ακολουθεί τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αναβαθμίζοντας το περιβάλλον και εξυπηρετώντας συγκεκριμένες χρήσεις (ελεύθερος χρόνος, ξεκούραση, παιχνίδι για τα παιδιά, αθλητισμός, μικρά πολιτιστικά δρώμενα). Εξαιτίας του μικρού τους μεγέθους, τα 7 Πάρκα Τσέπης θα διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο, ως ένας μηχανισμός βελτίωσης του μικροκλίματος της γειτονιάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *