Επικαιρότητα

Ένα υπερσύγχρονο όχημα και νέους κάδους απορριμμάτων αποκτά ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Social spread

Συνεχίζοντας τις προσπάθειες για την αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων παρέλαβε ένα νέο, υπερσύγχρονο αυτοκινούμενο αναρροφητικό σάρωθρο χωρητικότητας 6m3, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες καθαριότητας του οδικού δικτύου, λαϊκών αγορών, πλατειών και κοινόχρηστων χώρων του Δήμου, καθώς επίσης, εξήντα (60) κάδους απορριμμάτων δαπέδου, χωρητικότητας 75 λίτρων που θα τοποθετηθούν σε πάρκα και πλατείες.

Το σύγχρονης τεχνολογίας σάρωθρο, λόγω της μεγάλης απορροφητικότητας που διαθέτει, σαρώνει γρήγορα και αποτελεσματικά επιφάνειες καλυμμένες με βαριά (χώμα, πέτρες, γυαλιά κ.ά.) και ελαφριά αντικείμενα (φύλλα, χαρτιά κ.ά) και πληροί τις πιο αυστηρές προδιαγραφές σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες.

Η προμήθεια του σαρώθρου ανέρχεται στο ποσό των 278.000,00€ και καλύφθηκε με την εξασφάλιση χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, ύψους 223.000,00€, ενώ το ποσό των 55.000,00€ καλύφθηκε από ίδιους πόρους του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Οι επιδαπέδιοι κάδοι εναπόθεσης απορριμμάτων είναι από χυτοσίδηρο, ανθεκτικοί στην διάβρωση και τις αναφλέξεις, και θα συμβάλουν με την παρουσία τους, στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του περιβάλλοντος, αποτελώντας ταυτόχρονα και διακοσμητικό αντικείμενο. Οι νέοι κάδοι, που πληρούν τα πρότυπα του ISO 9001, θα τοποθετηθούν σε πάρκα, πλατείες, πεζοδρόμους, επιβατικούς σταθμούς, σχολεία, αθλητικά συγκροτήματα, ξενοδοχειακές μονάδες, μαρίνες και την παραλία. Η προμήθεια των κάδων ανέρχεται στο ποσό των 29.760,00€ και καλύφθηκε με ίδιους πόρους.

Ο Δήμαρχος Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης δήλωσε: «Η αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της Δημοτικής Αρχής. Αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τις επιχορηγήσεις μέσω των προγραμμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών, ενισχύουμε και ανανεώνουμε τον στόλο οχημάτων του Δήμου μας που μπαίνουν στην καθημερινή μάχη της καθαριότητας, προς όφελος της καθημερινότητας των δημοτών μας και την προστασία του περιβάλλοντος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *