Επικαιρότητα

Αναπαράσταση της Απελευθέρωσης του Ακροκόρινθου

Social spread

Σύμφωνα με ανάρτηση του Δήμου Κορινθίων στα social media αναφέρονται τα εξής:

Μνήμες ιστορικές αναδύθηκαν σήμερα από τα τείχη του…Ήχοι παράδοσης ”έντυσαν” την παράδοση του!”Ετούτο το κάστρο μας ανήκει” αντηλλάλησε απ’ άκρη σ’ άκρη της επαναστατημένης Ελλάδας! Ο Γέρος του Μοριά, ο Στρατηγός Θεόδωρος Κολοκοτρώνης παραλαμβάνει τον Ακροκόρινθο στις 26 Οκτωβρίου 1823.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος μπροστά από την εικόνα του Αγίου Δημητρίου και της προτομής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη είπε:

“Η απελευθέρωση του κάστρου του Ακροκορίνθου αποτέλεσε σύμβολο του αγώνα των επαναστατημένων Ελλήνων. Τους έδωσε ελπίδα , προοπτική και περηφάνια να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια του Τούρκου που είχε όλα τα μέσα για να πολεμήσει”. “Τιμούμε τους αγωνιστές” συνέχισε “και τους δίνουμε Υπόσχεση να είμαστε άξιοι απόγονοι, ένδοξων προγόνων!”

Το πρωί πραγματοποιήθηκε δοξολογία στο εκκλησάκι εντός του κάστρου. Εν πομπή η εικόνα κατέβηκε στο χώρο της τελετής. Πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Κολοκοτρώνη από τις αρχές του τόπου. Η Φιλαρμονική του δήμου απέδωσε τιμές, καβαλάρηδες και μέλη πολιτιστικών συλλόγων αναπαρέστησαν έπειτα από πολλά χρόνια, την παράδοση του κάστρου. Παραδοσιακά τραγούδια από τον Παναγιώτη Λάλεζα συνόδευσαν τα δρώμενα. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν στην σκιά του Ναού του Απόλλωνα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, συγκεντρώνοντας το βλέμμα και λαμβάνοντας το χειροκρότημα και από τους τουρίστες που βρίσκονταν στον αρχαιολογικό χώρο. Πλήθος ανθρώπων και συλλόγων προετοίμασαν μαζί με το δήμο τις φετινές εκδηλώσεις, κάποιοι ταξίδεψαν και από πολύ μακριά!Τους ευχαριστούμε όλους θερμά! Το χειροκρότημα των παρευρισκομένων, αρχών, πολιτών, μαθητών “σφράγισε” την επιτυχία τους και έβαλε ακόμα ψηλότερα τον πήχη για την επόμενη χρονιά!

Β.Νανόπουλος: Σύμβολο των επαναστατημένων Ελλήνων η απελευθέρωση του κάστρου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *