Επικαιρότητα

Βράβευσε τα παιδιά που διακρίθηκαν στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Σκάκι, ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος

Social spread

Με την συνδιοργάνωση του δήμου Κορινθίων, της ΕΣΣΠΕΠ και της Σκακιστικής Ακαδημίας Κορίνθου «Αργοναύτης» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023, με ρεκόρ μάλιστα συμμετοχών, στην Κόρινθο το μαθητικό περιφερειακό πρωτάθλημα ΣΚΑΚΙ. «Η ανάπτυξη στρατηγικής σκέψης είναι συστατικό επιτυχίας και χαίρομαι πολύ που βλέπω όλα αυτά τα παιδιά όχι μόνο να συμμετέχουν αλλά και να διαπρέπουν» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος βραβεύοντας τους διακριθέντες και απευθύνοντας συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες.

Συμμετείχαν συνολικά από 25 πόλεις και 80 σχολεία, 316 παιδιά, 11 από την Κόρινθο και την Σκακιστική Ακαδημία Κορίνθου «Αργοναύτης» σημειώνοντας εξαιρετική εμφάνιση και σημαντικές επιτυχίες.

Συγκεκριμένα αγωνίστηκαν:

Στην Α’ Δημοτικού η Ρουμάνη Δάφνη που κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στα κορίτσια, στην Β’ Δημοτικού ο Σουμπάσης Πολυχρόνης και ο Μπέκας Παναγιώτης, στη Γ’ Δημοτικού ο Πουλής Παναγιώτης, στη ΣΤ’ Δημοτικού ο Λαύκας Μίμης και η Σουμπάση Ανέζα που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα κορίτσια, στην Α’ Γυμνασίου ο Τόκας Παναγιώτης,στη Β’ Γυμνασίου ο Λαύκας Ιωάννης, στη Γ’ Γυμνασίου η Γιαννακοπούλου Ντέμη που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στα κορίτσια και χάλκινο στη γενική κατάταξη και στα Λύκειο ο Ευαγγελόπουλος Νικόλας και ο Τόκας Παναγιώτης.

Στους νικητές απονεμήθηκαν οι ραψωδίες της Οδύσσειας ως εξής:

Στους Πρώτους:

Ραψωδία δ’, Μενέλαος-Λακεδαίμων.

Στους Δεύτερους:

Ραψωδία ζ’, Ναυσικά.

Στους Τρίτους:

Ραψωδία γ’, Πύλος-Νέστωρ

1ο κορίτσι:

Ραψωδία η’, Αλκίνοος-Αρρήτη.

ΟΜΑΔΙΚΟ:

1η ομάδα γυμνασίου-λυκείου:

Ραψωδία λ’, Κάτω Κόσμος.

1η ομάδα δημοτικού:

Ραψωδία μ’, Σειρήνες-Σκύλλα-Νησί του Ήλιου-Χάρυβδη.

Τους διακριθέντες βράβευσε, απευθύνοντας συγχαρητήρια για την συμμετοχή και διάκριση τους και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σπύρος Ζαχαριάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *