Επικαιρότητα

Β.Νανόπουλος: Νέα εποχή στον φωτισμό Κοινοχρήστων χώρων στο δήμο Κορινθίων

Social spread

Ξεκίνησε η αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού με σύστημα led

Τα νέα φωτιστικά υψηλής ενεργειακής απόδοσης τύπου LED, τα οποία αντικαθιστούν μετά από δεκαετίες τα παλιάς τεχνολογίας και ενεργοβόρα φωτιστικά, παρουσίασε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος από το σημείο των εργασιών τοποθέτησης, την συμβολή των οδών Γεωργίου Παπανδρέου και Πατρών.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού του Καλλικρατικού δήμου Κορινθίων -που προβλέπει την τοποθέτηση περίπου 22.000 νέων φωτιστικών- το οποίο όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «αποτελεί το μεγαλύτερο ενεργειακά έργο που υλοποιείται τις τελευταίες δεκαετίες στα όρια του δήμου Κορινθίων! Είναι το εμβληματικότερο έργο της δημοτικής αρχής που υλοποιείται μέχρι σήμερα.

«Επενδύουμε στο φως και στη νέα τεχνολογία! Υλοποιούμε το μεγαλύτερο ενεργειακό έργο που έχει εκτελεστεί ποτέ στο δήμο Κορινθίων. Προσφέρουμε στους δημότες, νέο, σύγχρονο φωτισμό τεχνολογίας led. Απαλείφουμε το σκοτάδι και την ανασφάλεια που δημιουργεί σε κάθε σημείο του δήμους μας. Ήταν δέσμευση μας και την υλοποιούμε στον απόλυτο βαθμό, με γνώμονα πάντα το συμφέρον και την εξυπηρέτηση των πολιτών» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος σημειώνοντας πως η δημοτική του αρχή είχε την πρόνοια να σχεδιάσει πολύ νωρίς το έργο αυτό και να το υλοποιεί εξοικονομώντας όχι μόνο ενέργεια αλλά και χρήματα σε μια εποχή που εντείνονται τόσο η ενεργειακή όσο και η οικονομική κρίση.

Τα νέα φωτιστικά παρέχουν ποιοτικότερο φωτισμό -σχεδόν δύο φορές περισσότερο φως σε σχέση με παλιά-, οδηγώντας παράλληλα σε εξοικονόμηση του κόστους ενέργειας της τάξης του 70%. Είναι ελαφρύτερα και διαθέτουν ειδικό τσιπάκι, μέσω του οποίου λειτουργούν όλοι οι αυτοματισμοί. Αυτό σημαίνει, πρακτικά, ότι όταν καίγεται μια λάμπα, οι πολίτες δεν θα χρειάζεται πλέον να καλούν στις υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου να καταγραφεί το πρόβλημα, διότι τα τεχνικά συνεργεία θα ενημερώνονται αυτομάτως από το ψηφιακό σύστημα.

Μάλιστα, ο νέος, σύγχρονος δημοτικός φωτισμός βάζει φρένο και στις χρονοβόρες διαδικασίες που για δεκαετίες έκαναν δυσκολότερη την καθημερινή δουλειά των υπηρεσιών, επιτρέποντας μεγαλύτερη αυτονομία στο Δήμο. Βάσει χρονοδιαγράμματος το έργο ολοκληρώνεται σε 6 μήνες.

«Το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του δήμου έχει την σφραγίδα της δημοτικής μας αρχής! Δεσμεύτηκα γι’ αυτό το έργο προεκλογικά και η δέσμευσή μου υλοποιείται! Σε 6 μήνες από σήμερα ο δήμος Κορινθίων θα έχει σύγχρονο φωτισμό led, οικονομικότερο φωτισμό αφού με βάση τα στοιχεία το κόστος του ρεύματος από πέρυσι στο δήμο Κορινθίων έχει διπλασιαστεί, περιβαλλοντικά ορθό φωτισμό αφού η εξοικονόμηση ενέργειας θα φτάσει το 70%.Ήταν μία απόφαση σοφή! Μια απόφαση που ωφελεί τους πολίτες και το περιβάλλον.»

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο που δημοσίευσε ο Δήμος Κορινθίων:

https://www.facebook.com/korinthiondimos/videos/573272784812028

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *