Επικαιρότητα

Δήμος Κορινθίων: Συζητούμε με τα παιδιά για την ανακύκλωση & το περιβάλλον

Social spread

Από το 8ο δημοτικό σχολείο της Κορίνθου ξεκίνησε την Πέμπτη 10.2.22 ο 2ος κύκλος ενημερώσεων στα δημοτικά σχολεία του δήμου Κορινθίων, μια δράση που έχει στόχο την συζήτηση με τα παιδιά, την ενημέρωση, την κατάθεση προτάσεων και απόψεων για θέματα που τώρα περισσότερο από ποτέ είναι όχι μόνο επίκαιρα αλλά και καθοριστικά για την βιωσιμότητα του πλανήτη, την αναβάθμιση του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε.

Καθαριότητα, ανακύκλωση, κομποστοποίηση, ατμοσφαιρική ρύπανση, κλιματική αλλαγή, χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

είναι τα θέματα που έθεσε στα παιδιά και συζήτησε με τα παιδιά ο υπεύθυνος των δράσεων κ.Ανδρέας Πανούσης, Μηχανικός Περιβάλλοντος και ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Κορινθίων.

Η ενημέρωση και συζήτηση συνεχίστηκε την Παρασκευή 11.2.22 στο σχολεία του Λεχαίου. Οι μαθητές των σχολείων με το πέρας της παρουσίασης έλαβαν τσάντες πολλαπλών χρήσεων, φυλλάδια αλλά και γόμες.

Στο σχολείο της Αρχαίας Κορίνθου η προγραμματισμένη παρουσίαση αναβλήθηκε λόγω κρουσμάτων covid και θα επαναπροσδιοριστεί. Την εβδομάδα που ξεκίνησε σήμερα παρουσιάσεις θα γίνουν στα σχολεία της Αλμυρής, του Σοφικού και στο 14ο δημοτικό της Κορίνθου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *