Επικαιρότητα

Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων: 6η Διήμερη δράση εθελοντών κτηνιάτρων

Social spread

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς που υλοποιεί ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, ήδη από το 2007, διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 22 & 23 Οκτωβρίου 2022 η 6η εθελοντική δράση ιδιωτών Κτηνιάτρων, για την παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών στείρωσης, σήμανσης, εμβολιασμού και αποπαρασίτωσης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς που διαβιούν στον Δήμο μας.

Στη δράση συμμετείχαν δεκατέσσερις (14) εθελοντές ιδιώτες κτηνίατροι και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το τοπικό Φιλοζωϊκό Σωματείο Κορινθία Προστασία Αστικής Πανίδας (ΚΟ.ΠΡ.Α.Π.) και τους δύο (2) ιδιώτες Κτηνιάτρους του Δήμου μας, κ. Λέκκα Ιωάννη και κ. Μπελιβάνη Μαρία. Η δράση έλαβε χώρα στα δύο (2) τοπικά ιδιωτικά κτηνιατρεία και τους δύο τοπικούς ιδιώτες Κτηνίατρους, οι οποίοι παραχώρησαν τον χώρο και τον εξοπλισμό των Κτηνιατρείων τους, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι κτηνιατρικές επεμβάσεις σε συνολικά ογδόντα πέντε (85) αδέσποτα ζώα συντροφιάς (σκύλοι και γάτες), από διάφορες περιοχές του Δήμου όπου αυτά διαβιούν.

Παρόντες σε αυτή την προσπάθεια με ενεργή συμμετοχή ήταν επίσης εργαζόμενοι του Δήμου μας, εκπρόσωποι της αρμόδιας υπηρεσίας, τους οποίους και ευχαριστούμε για την ανταπόκριση και την συμβολή τους, καθώς επίσης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Σωτήρης Πέρρας.

Η κάλυψη των δαπανών φιλοξενίας (διαμονή, παράθεση γευμάτων κ.λπ.) της Ομάδας των εθελοντών Κτηνιάτρων ήταν ευγενική χορηγία του «Club Hotel Casino Loutraki», και παράθεση καφέ – σνακ των κτηνιάτρων και η σίτιση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς ήταν ευγενική χορηγία των Ζωοτροφών “Ζωολιχουδιές-Pet Food”, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

Ευχαριστίες οφείλουμε και στους δύο Ιδιώτες Κτηνιάτρους Λουτρακίου, για την παραχώρηση των Κτηνιατρείων τους, αλλά και για την ενεργό συμμετοχή τους στη δράση.

Ευελπιστούμε στη στήριξη όλων των Φορέων και Συλλόγων του Δήμου μας και σε μελλοντικές δράσεις μας για την προστασία της δημόσιας υγείας και του φυσικού περιβάλλοντος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *