Επικαιρότητα

Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων: Ξεκινούν τα αντιπλημμυρικά

Social spread

Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης τον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Νίκο Ταγαρά, στο Δημαρχείο Λουτρακίου το πρωί της Τρίτης 19 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε αυτοψία στα ρέματα Πράθι, Κατουνίστρα και Καρέλη, όπου πρόκειται να υλοποιηθούν έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, παρουσία του Γενικού Δ/ντή της Γενικής Δ/νσης Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Αντώνη Κοτσώνη, στελεχών του Υπουργείου και του αναδόχου του έργου.

Ο Υφυπουργός Νίκος Ταγαράς δήλωσε πως: “Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος που ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων αποκτά συνολική και ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική θωράκιση.

Η Σύμβαση για τα τρία ρέματα Πράθι – Κατουνίστρα – Καρέλη υπεγράφη μεταξύ Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του αναδόχου στις 29 Σεπτεμβρίου 2022. Σήμερα είχαμε την ευκαιρία με την εγκατάσταση του εργολάβου να διατρέξουμε τις θέσεις των εν λόγω ρεμάτων, όπου ξεκινούν οι εργασίες, η διάρκεια των οποίων έχει οριστεί σε 30 μήνες. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής με 25.772.360,00 €, ενώ το συνολικό μήκος της επέμβασης είναι περί τα 14 χλμ.

Να τονίσω, στο σημείο αυτό, ότι τα έργα για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών προβλημάτων του Λουτρακίου και της ευρύτερης περιοχής δεν σταματούν εδώ. Έχει εξασφαλιστεί επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 27.500.000,00 € από το Ταμείο Ανάκαμψης για την κατασκευή έργων διευθέτησης σε ακόμα 8 ρέματα με συνολικό μήκος επέμβασης πάνω από 16 χλμ. (συγκεκριμένα στα ρέματα: Αγ. Φανουρίου, Χαρβάτι, Αγ. Κυριακής, Νεκροταφείου 1, Νεκροταφείου 2, Οσίου Παταπίου, Αγ. Γεωργίου και Νταμαρίου). Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και για αυτό το έργο και έπεται η συμβασιοποίησή του.

Τα έργα αυτά περιλαμβάνουν διάνοιξη κοίτης, τοπικές επενδύσεις, έργα εκβολής, αναβαθμούς συγκράτησης φερτών, καθώς και τα απαραίτητα τεχνικά ανοικτής και κλειστής ορθογωνικής διατομής (τοπικού χαρακτήρα) στα σημαντικότερα ρέματα, καθώς και στις διασταυρώσεις των ρεμάτων με σημαντικούς δρόμους.

Συνεπώς, μιλάμε για αντιπλημμυρικά έργα συνολικού ύψους 53,27 εκατομμυρίων € για την αναβάθμιση των υποδομών και τη θωράκιση του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *