Δημοτικά νέαΕπικαιρότητα

Δήμος Σικυωνίων: Νέα χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο για την εκπόνηση Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας

Social spread

Νέα χρηματοδότηση πέτυχε ο δήμος Σικυωνίων από το Πράσινο Ταμείο για την εκπόνηση Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας. Το Σχέδιο αφορά σε έργα διαμόρ­φωσης ή ανακατασκευής των δημόσιων κοινόχρηστων χώρων, που προορίζονται για την κυκλοφορία των πεζών.

Δηλαδή: πλατείες, πεζόδρομους, πεζοδρόμια, νησίδες, χώρους πρασίνου και αλσών, στάσεων κ.ά. Οι παρεμβάσεις αποσκοπούν στο να εξασφαλίζεται η ελεύθερη όδευση των πεζών και κυρίως των ΑμεΑ (ράμπες πεζοδρομίων, ειδικές θέσεις στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ, πλάκες όδευσης τυφλών κ.ά.), αλλά και στην αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος με την τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, κάλαθοι αχρήστων, πινακίδες πληροφόρησης, κ.ά.).

Το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας αποτελεί έναν στρατηγικό σχεδιασμό διαμορφώσεων, επεμβάσεων και κατασκευών, που αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά τη ζωή των δημοτών και επισκεπτών στον δήμο Σικυωνίων με ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων φιλικών προς τα ΑμεΑ.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, ικανοποιημένος από τη νέα χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε τόνισε σε δηλώσεις του ότι «για τη δημοτική αρχή παραμένει σταθερός ο στόχος της εξασφάλισης κάθε πιθανής χρηματοδότησης που συμβάλει στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και ενισχύει τις προσπάθειές μας για την εφαρμογή της βιώσιμης ανάπτυξης στον δήμο μας».

Πηγή: PNA.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *