Επικαιρότητα

Δράση ανακύκλωσης στην πλατεία “Παναγή Τσαλδάρη” από τον Δήμο Κορινθίων

Social spread

Σε εξέλιξη είναι η πρώτη δράση του δήμου Κορινθίων στον τομέα της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα ανακύκλωσης στα παιδιά.

Στην πλατεία Παναγή Τσαλδάρη από το πρωί βρίσκεται το Λούνα Πάρκ ανακύκλωσης με 400 μαθητές από σχολεία της πόλης να συμμετέχουν, να παίζουν και να ενημερώνονται.

«Είναι η πρώτη δράση από τις πολλές που έχουμε σχεδιάσει και θα δείτε να υλοποιούνται στο επόμενο διάστημα ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος τον οποίον όχι μόνο υποδέχτηκαν με θέρμη ντα παιδιά αλλά και ενημέρωσαν για όλα όσα πρέπει να κάνουμε όλοι στον τομέα της ανακύκλωσης.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δημήτρης Μπίτζιος αναφέρθηκε στις δραστηριότητες που στοχεύουν στην μάθηση μέσα από το παιχνίδι ενώ συγχαρητήρια απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολή ο οποίος επισκέφθηκε το Λουνα Παρκ. Νωρίτερα στο χώρο είχε βρεθεί και υποδεχτεί το πρώτο σχολείο ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Σπύρος Ζαχαριάς, ο Σύμβουλος Περιβάλλοντος ο οποίος είχε και την ευθύνη υλοποίησης της δράσης Ανδρέας Πανούσης και ο Σύμβουλος Παιδείας Παναγιώτης Σακελλαράκης.

Το Λούνα παρκ θα παραμείνει στην Παναγή Τσαλδάρη έως και τη μια το μεσημέρι. Στο άμεσο μέλλον η δράση θα επαναληφθεί αφού η ανταπόκριση των σχολείων ήταν μεγάλη και τα παιδιά είναι εκείνη η ομάδα που εκπαιδευόμενη όχι μόνο θα εκπαιδεύσει τους μεγαλύτερους αλλά θα είναι εκείνη που στα επόμενα χρόνια καλείται να διαχειριστεί το περιβάλλον, να το βελτιώσει και να το προστατεύσει σε μεγαλύτερο βαθμό απ ότι αυτό συμβαίνει σήμερα.

Ευχαριστούμε θερμά την ΕΕΑΑ για την παρουσία της και φυσικά τα σχολεία για την συμμετοχή τους!

Σχετικό βίντεο που δημοσίευσε ο Δήμος Κορινθίων:

Πηγή φωτογραφιών: Δήμος Κορινθίων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *