Δημοτικά νέαΕπικαιρότητα

Εγκαινιάστηκε η σχολική βιβλιοθήκη στο δημοτικό σχολείο Μουλκίου

Social spread

Στο Δημοτικό Σχολείο Μουλκίου πραγματοποιήθηκαν πριν λίγες μέρες τα εγκαίνια της Σχολικής Βιβλιοθήκης, ενός χώρου σύγχρονου και καλαίσθητου, αφιερωμένου στη μνήμη του αδικοχαμένου γιου του Γιάννη Σωτηρόπουλου, Στάθη. Η Σχολική Βιβλιοθήκη φιλοξενεί μια πλούσια γκάμα βιβλίων, όπως εγκυκλοπαίδειες και λογοτεχνικά βιβλία τα οποία είναι στη διάθεση των μαθητών με σκοπό να διευρύνουν τους ορίζοντες των παιδιών και να τα βοηθήσουν να ξεκλειδώσουν τον κόσμο της γνώσης.

Όπως τόνισε στον σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, οι βιβλιοθήκες, σχολικές ή δημοτικές ή πανεπιστημιακές, είναι κιβωτοί της γνώσης και του πολιτισμού και γι’ αυτό ως δημοτική αρχή Σικυωνίων ήταν το πρώτο έργο που δρομολόγησε στην αρχή της θητείας του: Τη δημιουργία μιας σύγχρονης Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο Κιάτο.

Ο δήμαρχος συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλλαν για να δημιουργηθεί η Σχολική Βιβλιοθήκη στο Μούλκι και τόνισε ότι ο ίδιος και από τη θέση του ως πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της ΚΕΔΕ ενισχύει με κάθε δυνατό μέσο την ύπαρξη και λειτουργία Βιβλιοθηκών εντός των Σχολικών Μονάδων. Επίσης, απευθυνόμενος τους μικρούς μαθητές ο Σπύρος Σταματόπουλος τους κάλεσε να ανακαλύψουν την μαγεία των βιβλίων, αφήνοντας στην άκρη τα σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία, όπως κινητά και τάμπλετ, αποσπώντας με αυτή την προτροπή του το χειροκρότημα των παρισταμένων.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο υφυπουργός Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας ενώ το παρόν έδωσαν, ο πρόεδρος του Μουλκίου, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Σικυωνίων και πολλοί γονείς και εκπαιδευτικοί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *