Επικαιρότητα

Η Attica GREEN Expo είναι γεγονός και ο Δήμος μας θα είναι εκεί!

Social spread

Από αύριο, Τετάρτη 24 Μαΐου μέχρι και το Σάββατο 27 Μαΐου (ώρες λειτουργίας 9:00 – 19:00), στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Tae Kwon Do του Παλαιού Φαλήρου, λαμβάνει χώρα μια μεγάλη οικολογική γιορτή που πραγματοποιείται με τη δυναμική της «Attica GREEN Expo».

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης μαζί με άλλους Δημόσιους και Ιδιωτικούς φορείς θα δώσει το «παρών», με σκοπό να παρουσιάσει το έργο, τις υπηρεσίες και την τεχνογνωσία του, στο πλαίσιο της γενικότερης εξωστρέφειας που επιδιώκει μέσα από δράσεις και συμμετοχές σε events και εκθέσεις, όπως είναι η GREEN Expo.  

Στόχος της GREEN Expo – Πώς κατηγοριοποιούνται οι εκθέτες  

Ο στόχος της GREEN Expo για φέτος είναι η δημιουργία του μεγαλύτερου Eco Meet της Χώρας, όπως το περιγράφουν οι διοργανωτές. Η έκθεση διαθέτει διεθνή προσανατολισμό και στοχεύει στην ετήσια συνάντηση των φορέων που στρέφουν το βλέμμα τους σε μια «πράσινη» κατεύθυνση, μέσα από στοχευμένες ενέργειες.

Οι εκθέτες κατηγοριοποιούνται ως εξής:

  • Δημόσιοι Φορείς
  • Smart Cities
  • Πράσινες μεταφορές & Βιώσιμη κινητικότητα
  • Πράσινη Ενέργεια
  • Συστήματα
  • Ανακύκλωσης
  • Ιδιωτικές εταιρείες

Ένα σύντομο ιστορικό για την Texpo Exhibition και την Attica GREEN Expo

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος που γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου, η Texpo Exhibition διοργάνωσε πέρυσι την πρώτη πράσινη έκθεση στον πολυχώρο του Μετρό Συντάγματος, η οποία ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Σε αυτή την διαδραστική Attica GREEN Expo συμμετείχαν:

  • Επίλεκτοι Δημόσιοι Φορείς οι οποίοι με έμπρακτους τρόπους αποδεικνύουν καθημερινά πως έχουν ενεργή περιβαλλοντική συνείδηση.
  • Κορυφαίες εταιρείες του χώρου, οι οποίες κάνουν πράξη αυτό που ονομάζουμε πράσινο επιχειρείν.
  • Ανακυκλωτικά Συστήματα τα οποία παρουσίασαν το “know how” και τις υπηρεσίες τους στους επισκέπτες.

Η παρουσία του Δήμου μας στην έκθεση

Η παρουσία του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης θα είναι δυναμική. Διαθέτουμε δικό μας περίπτερο, οθόνη όπου θα προβάλλεται υλικό με βίντεο από τις ομορφιές, τις αθλητικές και τις αγροτικές δραστηριότητες του τόπου μας αλλά και έντυπη μακέτα με φωτογραφίες και QR code, το οποίο παραπέμπει τον επισκέπτη στο τουριστικό portal του Δήμου μας.   

Την ίδια στιγμή, ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει μέσα από ένα ψηφιακό μας περιοδικό, τις μελέτες, τις ενέργειες και τους στόχους του Δήμου μας που σχετίζονται με την «πράσινη δράση μας».

Τα εγκαίνια της έκθεσης

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 24 Μαΐου και ώρα 15:00, στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου Tae Kwon Do. Την κορδέλα των εγκαινίων θα κόψει ο π. Υπουργός κ. Μαυρουδής (Μάκης) Βορίδης και ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *