Επικαιρότητα

Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος μαζί με τον δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο για το θέμα του νερού

Social spread

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η συνέντευξη τύπου του δημάρχου Βέλου-Βόχας Αννίβα Παπακυριάκου καθώς και η κοινή δήλωση με τον δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο σχετικά με το θέμα του νερού (ύδρευσης και άρδευσης).

Ο Αννίβας Παπακυριάκος στην αρχή της συνέντευξης ανέλυσε τους τρεις άξονες στους οποίους κινούνται οι ενέργειες του δήμου και αφορούν σε βραχυπρόθεσμες λύσεις, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες λύσεις.

Εξήγησε ότι πρόβλημα λειψυδρίας εντοπίζεται σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα του δήμου Βέλου-Βόχας, μερικά εκ των οποίων καλύπτουν οριακά τις ανάγκες τους ενώ άλλα «δανείζονται» νερό από διπλανά.

Ο δήμαρχος εξήγησε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Ζευγολατιό όπου όλες οι διαθέσιμες γεωτρήσεις του χωριού αποδίδουν αυτή τη στιγμή μάξιμουμ 15 κυβικά νερού.

Για το λόγο αυτό η υδροδότηση του Ζευγολατιού ενισχύεται από δύο γεωτρήσεις του Βραχατίου οι οποίες όμως και πάλι δεν καλύπτουν τις ανάγκες που υπάρχουν.

Ο κ. Αννίβας Παπακυριάκος εξήγησε ότι όπως πέρυσι έτσι και φέτος ο δήμος Βέλου-Βόχας απευθύνθηκε στους όμορους δήμους του για βοήθεια στην αντιμετωπιση της λειψυδρίας.

Όπως πέρυσι έτσι και φέτος ο δήμος Κορινθίων ανταποκρίθηκε άμεσα. Όμως εξαιτίας παράνομων παρεμβάσεων στο δίκτυο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά νερού, ο δήμος Κορινθίων, όπως εξήγησε ο δήμαρχος κ. Βασίλης Νανόπουλος, απαίτησε την κατασκευή ενός νέου δικτύου μήκους 3 χλμ για να εξασφαλιστεί ότι όλη η ποσότητα νερού που διαθέτει η Κορινθος φτάνει στην δεξαμενή του Ζευγολατιού και καλύπτει υδρευτικές ανάγκες.

Ο Αννίβας Παπακυριάκος εξήγησε ότι παρουσιάστηκε καθυστέρηση στην κατασκευή του δικτύου, λόγω μιας πυρκαγιάς που υπήρξε πριν λίγο καιρό σε εργοστάσιο κατασκευής πλαστικών το οποίο αποτελούσε τον κύριο προμηθευτή των πλαστικών σωλήνων του δικτύου. Γι’ αυτό το λόγο το πρόβλημα της έλλειψης νερού στο Ζευγολατιό διογκώθηκε, εξαιτίας της καθυστέρησης.

Ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος με τη σειρά στις δηλώσεις του εξήγησε ότι βρέθηκε σήμερα στο πλάι του δημάρχου Βέλου-Βόχας ως κίνηση αλληλεγγύης και υποστήριξης προς τόσο τον Αννίβα Παπακυριάκο όσο και προς τους κατοίκους του δήμου που δοκιμάζονται από την λειψυδρία.

Ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας ευχαρίστησε τον συνάδελφό του δήμαρχο Κορινθίων και οι δύο άνδρες επιβεβαίωσαν ότι το πρόβλημα θα λυθεί σε λίγες μέρες με την μεταξύ τους αγαστή συνεργασία.

Δείτε εδώ το βίντεο:

https://www.facebook.com/VeloVocha/videos/724127382257747

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *