Επικαιρότητα

Νίκος Ταγαράς: Έρχονται στην Κόρινθο τα κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα!

Social spread

Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι με στόχο την ανάπτυξη ενός κοινόχρηστου δικτύου ηλεκτρικών ποδηλάτων εξασφαλίσθηκε για τον Δήμο Κορινθίων η χρηματοδότηση προμήθειας ηλεκτρικών ποδηλάτων και σταθμών φόρτισης με προϋπολογισμό 317.837 ευρώ.

Η προστασία του Περιβάλλοντος και η ενεργειακή εξοικονόμηση είναι δυο αλληλένδετες έννοιες, οι οποίες λόγω της διεθνούς ενεργειακής κρίσης αλλά και της κλιματικής κρίσης -που έχει κάνει αισθητή την παρουσία της ειδικά τα τελευταία χρόνια- αποκτούν όχι απλά επίκαιρο αλλά επείγοντα χαρακτήρα.

Στη δεδομένη ενεργειακή και περιβαλλοντική συγκυρία στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας λαμβάνουμε σειρά μέτρων και πρωτοβουλιών, όπως η προώθηση της μικροκινητικότητας, δηλαδή η απεξάρτηση από την ακραία χρήση του αυτοκινήτου με την ενθάρρυνση χρήσης ενεργειακά φιλικών μέσων προς το περιβάλλον.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Κόρινθος δεν μένει αμέτοχη, αλλά κάνει ένα ακόμη βήμα μπροστά. Βάζει στην καθημερινότητά της την ηλεκτροκίνηση με το πλέον φιλικό μέσο μετακίνησης, το ηλεκτρικό ποδήλατο.

Έννοιες όπως η βιώσιμη αστική κινητικότητα που στόχο έχει την αναβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου με λιγότερους ρύπους, ηχορύπανση και κατανάλωση ενέργειας μέσα στις πόλεις μας, οφείλουμε να τις βάλουμε στο λεξιλόγιό μας.

Αλλάζουμε συνήθειες για να αποκτήσουμε ένα καλύτερο επίπεδο ζωής και αξιοποιούμε όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία. Οι πρωτοβουλίες μας για την προώθηση της μικροκινητικότητας και την εξοικονόμηση ενέργειας συνεχίζονται.

Το έργο εγκρίθηκε από το Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΥΜΕΠΕΡΑΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *