Επικαιρότητα

Νίκος Ταγαράς: Για πρώτη φορά Σχέδιο πόλης στην περιοχή Βοσέικα – Φυλακές Κορίνθου

Social spread

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ (Δ 188/15-03-2023) η επέκταση του ρυμοτομικού Σχεδίου της Κορίνθου στην Πολεοδομική Ενότητα 7 «Βοσέικα – Φυλακές ΚΕΝΚ».

Υπέγραψα το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο εγκρίνεται για πρώτη φορά η επέκταση του Σχεδίου της πόλης της Κορίνθου στην περιοχή Βοσέικα και Φυλακές. Με την επέκταση αυτή θεσμοθετούμε τη χρήση κατοικίας στην περιοχή και επιπλέον καθορίζουμε οικοδομήσιμους χώρους, κοινωφελείς χώρους, όπως χώρους για νηπιαγωγείο, πρόνοια, πολιτισμό, καθώς και αθλητικές εγκαταστάσεις, κοινόχρηστους χώρους και πεζοδρόμους. Με τον τρόπο αυτό βάζουμε τάξη στο χώρο σε μία περιοχή της Κορίνθου από την οποία έλειπε το Σχέδιο, ώστε όλοι να γνωρίζουν πλέον με ασφάλεια ποιες είναι οι χρήσεις γης, οι όροι και περιορισμοί δόμησης που ισχύουν, εξασφαλίζοντας την ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξή της.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, δήλωσε:

«Η ένταξη του ιστορικού οικισμού Βοσέικα, καθώς και της περιοχής των Φυλακών της Κορίνθου στο σχέδιο της πόλης είναι αποτέλεσμα πολυετούς προσπάθειας του Δήμου Κορινθίων με την υποστήριξη του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκου Ταγαρά και γι’ αυτό έχει τις θερμές ευχαριστίες μας. Μάλιστα, το γεγονός ότι το Προεδρικό Διάταγμα φέρει τη δική του υπογραφή κρύβει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Ο Δήμος Κορινθίων κάνει ακόμη ένα σημαντικό βήμα για να εξασφαλίσει τη συνολική, δίκαιη και αειφόρα ανάπτυξη της Κορίνθου. Στην περιοχή επιτρέπεται πλέον η ευμενής για το περιβάλλον χρήση της κατοικίας, ενώ κατοχυρώνονται οι αναγκαίοι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *