Επικαιρότητα

Νίκος Ταγαράς: Νέος, σύγχρονος πολεοδομικός σχεδιασμός για το Λουτράκι!

Social spread

Νέος, σύγχρονος πολεοδομικός σχεδιασμός για το Λουτράκι!

Με την έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επιλύουμε μια χρονίζουσα εκκρεμότητα και ανοίγουμε τον δρόμο της ανάπτυξης στον αστικό, περιαστικό και αγροτικό χώρο, με σεβασμό και μέριμνα προστασίας στο περιβάλλον και την πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά τη περιοχής.

Συγκεκριμένα:

  1. Προστατεύονται οι δασικές εκτάσεις με θέσπιση σαφών κανόνων για την χωροθέτηση έργων και δραστηριοτήτων σε εκτός σχεδίου περιοχές καθώς επίσης και για επεμβάσεις επί εκτάσεων που προστατεύονται από τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας.

2. Θεσμοθετούνται εκτάσεις στο σχέδιο πόλης του Λουτρακίου.

3. Λαμβάνονται υπόψη στον πολεοδομικό σχεδιασμό οι εκτάσεις των οικοδομικών συνεταιρισμών της περιοχής.

4. Προστατεύονται οι ευαίσθητοι υδάτινοι πόροι της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων των διάσημων πηγών νερού και των ιαματικών πηγών.

Προωθείται η προστασία και αισθητική αναβάθμιση του τοπίου.

Γι’ αυτή τη θετική εξέλιξη, ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, δηλώνει: «Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος για την περιβαλλοντική έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Λουτρακίου – Περαχώρας από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και θέλω να εκφράσω δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αρμόδιο Υφυπουργό, Νίκο Ταγαρά για την καθοριστική του συμβολή. Ουσιαστικά με αυτή την έγκριση ανάβει το πράσινο φως για να επιταχύνουμε αναπτυξιακά έργα όπως και έργα υποδομών. Με σαφείς κανόνες και ουσιαστικό σχεδιασμό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *