Δημοτικά νέαΕπικαιρότητα

Νίκος Ταγαράς: 5 εκ € για την αξιοποίηση και Ανάδειξη του κατηργημένου δικτύου σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου – Βέλου σε περιβαλλοντικό πάρκο

Social spread

Υπέγραψα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β 1932/24-03-2023), με την οποία καθορίζουμε τους ωφελούμενους και τις αναγκαίες διαδικασίες για να γίνουν οι διαγωνισμοί 25 μεγάλων έργων που έχουμε εντάξει στο Πρόγραμμα παρεμβάσεων με στόχο τη βελτίωση του δημόσιου χώρου σε όλη την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα ανήκει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και χρηματοδοτείται με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Τα 25 αυτά έργα πρόκειται να λάβουν συνολική χρηματοδότηση ύψους 87,7 εκ €.

Από τα χρήματα αυτά έχουμε εξασφαλίσει 5 εκ € για την «Αξιοποίηση και ανάδειξη του κατηργημένου δικτύου σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου – Βέλου σε περιβαλλοντικό πάρκο».

Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση μπορεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου ως ωφελούμενη του Προγράμματος να προχωρήσει στις αναγκαίες διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου προκειμένου να έχουμε ανάδοχο μέχρι το τέλους του Ιουνίου.

Το έργο αφορά στην κατασκευή δικτύου πεζόδρομων και ποδηλατοδρόμων, αλσυλλίων και χώρων πρασίνου εκεί όπου υφίσταται σήμερα η αχρησιμοποίητη σιδηροδρομική γραμμή Κορίνθου – Βέλου με στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του συγκεκριμένου χώρου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Διαβάστε αναλυτικά το σχετικό ΦΕΚ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *