Επικαιρότητα

ΟΜΟΦΩΝΟ “ΝΑΙ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΤΟ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΛΕΧΑΙΟΥ

Social spread

Δήμος Κορινθίων: Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την δημιουργία του Κέντρου Βιοτεχνολογίας στην Περιφερειακή Αγορά Λεχαίου, μέρος της οποίας αποδόθηκε πρόσφατα στο Δήμο Κορινθίων. Οι ανακοινώσεις από τον Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας κ.Χρίστο Δήμα και το Δήμαρχο Κορινθίων κ.Βασίλη Νανόπουλο έγιναν στις 29 Ιουλίου 2021 από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Σήμερα ο Υφυπουργός ανακοινώνει την ομόφωνη έγκριση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων στην εισήγηση του για το έργο που αναμένεται να αγγίξει τα 82 εκατ. € και σε πρώτη φάση να φιλοξενήσει περισσότερους από 180 εξειδικευμένους εργαζόμενους από τον χώρο της τεχνολογίας και της καινοτομίας.

Η συνεργασία του Δημάρχου, του Δήμου, του Υφυπουργού και των εμπλεκομένων υπουργείων και υπηρεσιών είναι αποτελεσματική δρομολογώντας και αποδίδοντας τάχιστα στην τοπική κοινωνία ένα έργο που θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Κορινθίας, παράλληλα όμως θα είναι και σημείο αναφοράς για την καινοτομία και τις βιοεπιστήμες στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ο Υφυπουργός δήλωσε: Σημαντική εξέλιξη για την επένδυση της Theracell και την δημιουργία Κέντρου Βιοτεχνολογίας στο Λέχαιο Κορινθιας, καθώς χθες πέρασε ομόφωνα μετά από εισήγηση μου από την Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδυσεων.

Ο προϋπολογισμός του έργου αναμένεται να ανέλθει στα 82 εκατ. € και σε πρώτη φάση θα φιλοξενήσει περισσότερους από 180 εξειδικευμένους εργαζόμενους από τον χώρο της τεχνολογίας και της καινοτομίας.

Η επένδυση αφορά στην ανάπτυξη, παραγωγή και διάθεση, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, καινοτόμων θεραπειών, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί “το νέο σύνορο της Ιατρικής”. Αυτές είναι οι κυτταρικές & γονιδιακές θεραπείες, οι οποίες θα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα σοβαρών και απειλητικών για τη ζωή παθήσεων (κυρίως αλλά όχι αποκλειστικά ογκολογικών) και θα ικανοποιήσουν ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες παρέχοντας νέες θεραπευτικές επιλογές τόσο σε ασθενείς με ελάχιστες ή καθόλου δυνατότητες ίασης, όσο και σε ασθενείς που δεν είχαν πρόσβαση έως τώρα λόγω έλλειψης, ανεπάρκειας και κόστους.

Το έργο αυτό θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Κορινθίας, αλλά θα είναι και σημείο αναφοράς για την καινοτομία και τις βιοεπιστήμες στην Ελλάδα.

Η Theracell παρέχει Εξατομικευμένες Κυτταρικές & Γονιδιακές Θεραπείες δίπλα στον Έλληνα Ασθενή (Point of Care model).

Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικούς μήνες παραχωρήθηκε στον Δήμο Κορινθιων από την ΕΤΑΔ ένα τμήμα της παλαιάς αγοράς Λεχαίου ώστε να πραγματοποιηθεί η επένδυση στο συγκεκριμένο σημείο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης τον Γενικό Γραμματέα ιδιωτικών επενδύσεων & ΣΔΙΤ Ορέστη Καβαλάκη και το EnterpriseGreece για την θετική εισήγηση τους στην πραγματοποίηση της επένδυσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *