Δημοτικά νέαΕπικαιρότητα

Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου Δήμου Σικυωνίων

Social spread

Η ιστορική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα εορταστεί πανηγυρικά στην πόλη μας όπως
παρακάτω:
Ορίζεται γενικός τριήμερος σημαιοστολισμός και πανηγυρική φωταγώγηση δημοσίων, δημοτικών και ιδιωτικών καταστημάτων, υποκαταστημάτων τραπεζών, ιδιωτικών γραφείων και οικιών, από την ογδόη πρωινή της 26ης ως τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.
Στις 27 η Οκτωβρίου, ημέρα Παρασκευή, στα σχολεία θα γίνουν εκδηλώσεις και ομιλίες σχετικά με το νόημα της Επετείου.
Στις 28η Οκτωβρίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 10:30, στον Ιερό Ναό «Μεταμόρφωση του Σωτήρος» θα τελεστεί δοξολογία, στην οποία καλούνται να παραστούν οι αρχές της πόλης, αντιπροσωπείες των σχολείων, οργανώσεις σωματείων και συλλόγων με τις σημαίες και τα λάβαρά τους και όλοι οι κάτοικοι.
Ο χώρος που θα γίνει η τελετή, θα οριοθετηθεί και οι προσκαλούμενοι καλούνται να λάβουν τη θέση που πρέπει, σύμφωνα με τις υποδείξεις του τελετάρχη. Μετά τη δοξολογία θα γίνει συγκέντρωση στο Μνημείο Πεσόντων όπου θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση, θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την κ. Μίχα Βασιλική κλάδου (ΠΕ02), εκπαιδευτικό του 1ου Γενικού Λυκείου Κιάτου και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων με τη θεσμοθετημένη σειρά.
Μετά την κατάθεση στεφάνων θα πραγματοποιηθεί μαθητική παρέλαση. Σε οριοθετημένο χώρο θα λάβουν θέση οι εκπρόσωποι της πόλης. Τελετάρχης ορίζεται η κ. Κακαβάκη Φωτεινή, Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου. Με αφετηρία τον προ του Ιερού Ναού χώρο, ακολουθώντας την οδό Καλογεροπούλου και καταλήγοντας στην οδό Λυκούργου, θα παρελάσουν κατά σειρά η Δημοτική Φιλαρμονική, οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων.
Ορίζονται επίσης η κ. Ζάρκου Ελένη, εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11,) του 1ου Γυμνασίου Κιάτου και η κ. Μουκούλη Βασιλική, εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11), του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου για την επίβλεψη και τον συντονισμό των μαθητικών τμημάτων κατά τη δοξολογία, την κατάθεση στεφάνων και την παρέλαση. Οι εφημέριοι παρακαλούνται να φροντίσουν για την δοξολογία. Το Αστυνομικό Τμήμα Σικυωνίων και το Λ/Χ Κορίνθου- Δ ΄Λιμενικό Τμήμα Κιάτου παρακαλούνται να φροντίσουν για την τήρηση της τάξης. Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.
Όλοι πρέπει να συμβάλλουν για τον πανηγυρικό εορτασμό της Εθνικής Επετείου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ Π. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *