Επικαιρότητα

Το τσίκνισε ο Δήμος Κορινθίων

Social spread

Όπως το έθιμο και η παράδοσή μας επιβάλλουν, γιορτάστηκε η Τσικνοπέμπτη σήμερα 16 Φεβρουαρίου, στο δήμο Κορινθίων.

Με φροντίδα και επιμέλεια του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου, συνεργασία του αντιδημάρχου πολιτισμού Σπύρου Ζαχαριά, του Εμπορικού συλλόγου Κορίνθου αλλά και συλλόγων, άναψαν ψησταριές σε δεκάδες σημεία, προσφέροντας το παραδοσιακό έδεσμα της ημέρας και κρασί!

Στην πλατεία Συνοικισμού, στο δημαρχείο Κορίνθου, στο εργοτάξιο καθαριότητας, στη ΔΕΥΑ Κορίνθου, στην Ερμού και Κύπρου γωνία, στην Ερμού και Πυλαρινού, στην Πυλαρινού και Κολοκοτρώνη, είναι μόνο κάποια απο τα σημεία τσικνίσματος στα οποία ο δήμος Κορινθίων προσέφερε δωρεάν εδέσματα Τσικνοπέμπτης κσι κρασί και τα οποία επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Κορινθίων προκειμένου να ανταλλάξει ευχές και να τσικνίσει με δημότες, εμπόρους, φορείς, μικρά παιδιά!

Από τα σημείο επίσκεψης δεν έλειψαν ούτε τα ΚΑΠΗ του δήμου εκεί όπου ο πρόεδρος Βασίλης Ταγαράς είχε φροντίσει με επιμέλεια ένα εντυπωσιακό τσίκνισμα!

Στο σημερινό τσίκνισμα βρέθηκαν δεκάδες πολίτες, αιρετοί, αντιδήμαρχοι, τοπικοί πρόεδροι και Πρόεδροι φορέων, συλλόγων και νομικών προσώπων, οι εργαζόμενοι του δήμου, ο βουλευτής Κώστας Κόλλιας, ο αστυνομικός διευθυντής Κορινθίας Χαράλαμπος Τετράδης, μάλιστα ο Δήμαρχος φρόντισε τόσο στην αστυνομικής διεύθυνση όσο και στο λιμενικό τα σταλούν εδέσματα για τα στελέχη που βρίσκονταν σε υπηρεσία!

Στις συναντήσεις που αξίζει να αναφερθούν, αυτή του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου με τον τέως Δήμαρχο Στυμφαλίας κ.Κώστα Λέγγα, συνάντηση εγκάρδια αν μη τι άλλο!

Στο τσίκνισμα της ΔΕΥΑΚ, ο Δήμαρχος Κορινθίων αντάλλαξε ευχές και τσούγκρισε το ποτήρι του με τον διευθυντή κ.Δημήτρη Παπαγεωργίου, τον σύμβουλο στη ΔΕΥΑΚ Γιάννη Γκερζελή, τους εργαζομένους αλλά και τον επικεφαλής της ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ Νίκο Σταυρέλη.

Περισσότερα απο 5.000 σουβλάκια ψήθηκαν και διατέθηκαν, ενώ έπεται συνέχεια σε λίγη ώρα, στις 18:00, έμπροσθεν της δημοτικής Πινακοθήκης εκεί όπου οι Grupo Buenaventura , ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κορινθίων η “Τερψιχόρη” , ο Χορευτικός και Λαογραφικός Σύλλογος Άσσου Η ΡΕΑ, ο Χορευτικός Σύλλογος Κορίνθου “Φίλοι της Παράδοσης” μας περιμένουν για ένα γλέντι παραδοσιακό και λάτιν, με ένα τραπέζι βεβαίως γεμάτο με εδέσματα Τσικνοπέμπτης!

Και του χρόνου να είμαστε καλά!

Ευχαριστούμε θερμά τους εκπροσώπους των ΜΜΕ που για ακόμα μια φορά βρέθηκαν δίπλα μας καταγράφοντας τις δράσεις του δήμου Κορινθίων.

Η καρδιά που ζωγράφισαν με σπρέυ μαθητές στον κορμό ενός από τα δέντρα της Παναγή Τσαλδάρη είναι η επιβράβευση σε όλους όσοι πάσχισαν για την σημερινή εκδήλωση αλλά και εκείνες που ακολουθούν προκειμένου η πόλη και ο δήμος να πάρουν τις δικές τους “ανάσες” εξωστρέφειας, ανάτασης και καθιέρωσης θεσμών!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *