Επικαιρότητα

Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου: Συναυλία αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με τον Δημήτρη Μπάση σήμερα στο Φεστιβάλ «Ταύρεια-Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2024» στον Ταύρο

Social spread

Μετά την επιτυχημένη έναρξη των συναυλιών του Φεστιβάλ του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου «Ταύρεια-Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2024» με τη χθεσινή συναυλία του Μπάμπη Στόκα στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Αγίου Γεωργίου) στον Ταύρο, οι συναυλίες των γνωστών καλλιτεχνών συνεχίζονται σήμερα, στην ίδια πλατεία στις 20.30.

Η έναρξη των συναυλιών του Φεστιβάλ έγινε με τον γνωστό τραγουδοποιό να ερμηνεύει- σε ένα δίωρο σχεδόν πρόγραμμα που συνεπήρε τους θεατές -αγαπημένα κομμάτια δικά του και γνωστών συνθετών, με την ανταπόκριση του κοινού να είναι άμεση και να συμμετέχει σε αυτό το μουσικό ταξίδι στο παρελθόν και στο παρόν.

Σήμερα, Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου το βράδυ, θα απολαύσουμε, με ελεύθερη είσοδο, μία ξεχωριστή συναυλία με την Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης»  και τον Δημήτρη Μπάση, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Αγίου Γεωργίου) στον Ταύρο. Ο ταλαντούχος καλλιτέχνης με τη Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης»  και τη μουσική σύμπραξη γνωστών καλλιτεχνών όπως ο Παναγιώτης Πετράκης και η Χρυσηίδα, αλλά και με την εντυπωσιακή εμφάνιση της βραβευμένης παιδικής χορωδίας του Δημήτρη Τυπάλδου και την μουσική ερμηνεία του Μανώλη Καραντίνη, θα ταξιδέψουν μουσικά τους θεατές, θα τους κάνουν να συγκινηθούν αλλά και να τραγουδήσουν μαζί τους γνωστά κομμάτια του Μίκη Θεοδωράκη που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε.

Το πολιτιστικό φεστιβάλ του Δήμου θα συνεχιστεί με:

  • Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, πλ. Ταξιάρχη Παπαντώνη (π. Μεταμορφώσεως)-Μοσχάτο, 20.30: Συναυλία με το έντεχνο καλλιτεχνικό σχήμα Χάρη Βαρθακούρη-Γιάννη Βαρδή.  Θα προηγηθεί στις 19.00 η τιμητική προσωνυμία για την αδιέξοδο οδό που βρίσκεται στην Κανάρη, σε οδό «Αντώνης Βαρδής», για τη σημαντική του προσφορά στο ελληνικό τραγούδι.
  • Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου (έναντι Δημαρχείου)-Μοσχάτο, 20.00: πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου-έναντι Δημαρχείου Μοσχάτου, 20.00: Γιορτή έναρξης καλλιτεχνικών τμημάτων του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου.  Μουσικοχορευτική εκδήλωση από τον Όμιλο των Ελληνικών Χορών Μοσχάτου σε χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα.
  • Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, πλ. Εθνικής Αντίστασης (Αγίου Γεωργίου)-Ταύρος, 20.30: Συναυλία αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο «οι θαλασσιές οι χάντρες» με την Τίνα Τράκου. Μαζί της ο Νίκος Κρητικός. Συμμετέχει η Μαρία-Χριστίνα Τζαβάρα.