Επικαιρότητα

Δήμος Πύργου: “Το χονδρομενούδελο κέρδισε τις εντυπώσεις!”

Social spread

Ο Δήμος Πύργου συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στην εκδήλωση “Γεύσεις από Ελλάδα”, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).
Την ευθύνη της διοργάνωσης που ήταν αφιερωμένη στις τοπικές γεύσεις είχε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, εκπρόσωπος της οποίας ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, με τον Δήμο Πύργου να παρουσιάζει το “χονδρομενούδελο” Ο Δήμαρχος Πύργου, κ. Στάθης Καννής, παίρνοντας το λόγο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσίασε στους επισκέπτες την αυθεντική τοπική συνταγή σερβιρισμένη με τοπική φέτα, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομικής μας παράδοσης.


Ο κ. Καννής αναφέρθηκε επίσης στις ομορφιές και την πλούσια ιστορία του Πύργου, αναδεικνύοντας μέσα από το λόγο του, τη σημαντική πολιτιστική και τουριστική κληρονομιά της περιοχής μας.
Οι επισκέπτες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την αναλυτική παρουσίαση της συνταγής από τον σεφ, ο οποίος μαγείρεψε ζωντανά μπροστά στο κοινό χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τοπικά προϊόντα.


Επίσης είχαν την ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά της συνταγής, να θέσουν ερωτήσεις και φυσικά να γευτούν το τελικό αποτέλεσμα «το χοντρομενουδέλο».
Στο Gastronomy Corner του περιπτέρου 6, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, δημιουργήθηκε ένα ειδικό stand με προϊόντα, έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό με την ιστορία και τους τουριστικούς προορισμούς του Δήμου Πύργου.
Η συμμετοχή του Δήμου στην Δ.Ε.Θ. αποτελεί μια ακόμα απόδειξη της δέσμευσής της Δημοτικής Αρχής για εξωστρέφεια, με σκοπό την ανάδειξη των τοπικών γεύσεων και προϊόντων, με απώτερο στόχο την ενίσχυση της τοπικής ταυτότητας και την προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού στην περιοχή μας.