Επικαιρότητα

Διεθνής Ημέρα Ενημέρωσης για την Απώλεια και την Σπατάλη Φαγητού «Μην πετάς…» στην πλατεία Δαβάκη Νίκαιας

Social spread

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Ενημέρωσης για την Απώλεια και την Σπατάλη Φαγητού, ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών, τον ΕΦΕΤ και τους Προσκόπους Νίκαιας, πραγματοποιεί δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης με τίτλο «Μην πετάς…» , την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 10.30 π.μ στην πλατεία Δαβάκη. Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Ισότητας και Τρίτης Ηλικίας , Τμήμα Α’ και Β’ΚΑΠΗ με στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τη σημασία της μείωσης της σπατάλης τροφίμων, την προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης και την αξιοποίηση των προϊόντων που απομένουν.

Στο πλαίσιο της δράσης θα διανεμηθεί πληροφοριακό υλικό από τον ΕΦΕΤ. Ο κ. Απόστολος Ραυτόπουλος Πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας – ΓΣΕΕ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΕΤ, θα αναφερθεί στη σπατάλη τροφίμων που προκύπτει στην παραγωγή τροφίμων για ανθρώπινη κατανάλωση αλλά και στη σπατάλη που προκύπτει από την ίδια την κατανάλωση τροφίμων, καθώς και, στον περιβαλλοντικό, οικονομικό, κοινωνικό και ηθικό αντίκτυπο. Στη συνέχεια, θα δοθούν στοιχεία σχετικά με το ποιοι και πόσο συνεισφέρουν στη σπατάλη τροφίμων και τέλος, θα προταθούν λύσεις σε επίπεδο ατομικό (καταναλωτή), Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Πολιτείας για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων. Μέλη του 1 ου και 4 ου ΚΑΠΗ θα παρουσιάσουν ένα
δρώμενο σε σχέση με τις 5 μεγαλύτερες ομάδες τροφίμων . Με την ευγενική χορηγία του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών θα μοιράζονται στους παρευρισκόμενους φρούτα.