Επικαιρότητα

Εγκαινιάστηκαν τα κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού

Social spread

Εγκαινιάστηκαν τα ηλεκτρικά ποδήλατα στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024 με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα
Κινητικότητας και στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Ενίσχυση της Μικροκινητικότητας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού», η οποία χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Μεταφορές, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020»

Το σύστημα αποτελείται από 45 ηλεκτρικά ποδήλατα ειδικής κατασκευής, τα οποία έχουν κατανεμηθεί σε 7 διαφορετικά σημεία μέσα στην πόλη, προσφέροντας τη δυνατότητα σε όλους να συνδυάσουν την εύκολη μετακίνηση μέσα στην πόλη και ταυτόχρονα να προστατέψουν το περιβάλλον.

Η χρήση του συστήματος είναι πολύ απλή, γίνεται με τερματικό μίσθωσης ποδηλάτων (μηχάνημα αφής με αναγνώστη πιστωτικών και χρεωστικών καρτών)
καθώς και με εφαρμογή μέσω κινητού έξυπνου τηλεφώνου, η οποία είναι διαθέσιμη στις πλατφόρμες iOS και Android.

Ο πολίτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μία από τις δύο μεθόδους προκειμένου να μισθώσει τα ηλεκτρικά ποδήλατα με χρονοχρέωση.

Οι 7 σταθμοί μίσθωσης ποδηλάτων έχουν τοποθετηθεί στα παρακάτω σημεία.

  1. Πλατεία Δημοκρατίας Καματερού – 1 σταθμός των 6 θέσεων
  2. Προνοιακό Κέντρο Καματερού – 1 σταθμός των 6 θέσεων
  3. Πλ. Καζαντζάκη Καματερού – 1 σταθμός των 8 θέσεων
  4. Σταθμός προαστιακού Πύργος Βασιλίσσης, Αγίους Αναργύρους – 1 σταθμός των 8 θέσεων
  5. Αγ. Αναργύρων & Τριπόλεως Αγίους Αναργύρους – 1 σταθμός των 9 θέσεων
  6. Φλέβας , Αγίους Αναργύρους- 1 σταθμός των 8 θέσεων
  7. Πλ. Κοκκινόπουλου , Αγίους Αναργύρους– 1 σταθμός των 3 θέσεων

Από τους παραπάνω 7 σταθμούς, οι 3 θα διαθέτουν τερματικό μίσθωσης ποδηλάτων (μηχάνημα αφής με αναγνώστη πιστωτικών και χρεωστικών καρτών) καθώς και εφαρμογή μέσω κινητού έξυπνου τηλεφώνου.

Οι 3 θέσεις σταθμών φόρτισης / κλειδώματος στους οποίους θα εγκατασταθούν τα τερματικά μίσθωσης (κιόσκια) είναι οι εξής:

  1. Πλατεία Δημοκρατίας (Καματερό)
  2. Πύργος Βασιλίσσης (Αγ. Ανάργυροι)
  3. Αγίων Αναργύρων και Τριπόλεως (Αγ. Ανάργυροι)

Οι υπόλοιποι 4 σταθμοί θα εργάζονται αποκλειστικά με εφαρμογή την οποία θα πρέπει να εγκαταστήσει ο πολίτης μέσω κινητού έξυπνου τηλεφώνου.

Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρος Τσίρμπας τόνισε με αφορμή τα εγκαίνια των ηλεκτρικών ποδηλάτων:

«Τα ηλεκτρικά ποδήλατα θα διευκολύνουν την καθημερινότητά μας, συνδυάζοντας την εύκολη και μετακίνηση μέσα στην πόλη με πράσινο χαρακτήρα, βοηθώντας ταυτόχρονα στην προστασία του περιβάλλοντος. Το σύστημα αποτελείται από 7 σταθμούς μέσα στην πόλη μας, προσφέροντας τη δυνατότητα σε όλους, για αναψυχή και μετακίνηση χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Η απόκτηση των κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική μας για την προώθηση της μικροκινητικότητας, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες. Καλοτάξιδα!»