Επικαιρότητα

ΤΑ ΠΑΡΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Social spread

Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα διαθέτουν πέντε μεγάλα πάρκα πέρα των πλατειών, των κήπων και των πευκώνων που συμπληρώνουν ένα σημαντικό δίκτυο πρασίνου στην πόλη μας.

Το πάρκο «Ανδρέα Παπανδρέου» στον λόφο Σελεπίτσαρι, το πάρκο «Πρέσσοφ» και το πάρκο «Καρπάθου» στον Άγιο Μηνά, ο «Πολυχώρος Λιπασμάτων» και το νέο πάρκο «Καστράκι» στη Δραπετσώνα αποτελούν τους «πνεύμονες» της πόλης και δίνουν διεξόδους αναψυχής και άθλησης για όλες τις ηλικίες.

Με συνεχή φροντίδα και συντήρηση από τους εργαζόμενους του τμήματος Πρασίνου, τα πάρκα μας είναι καθαρά και όμορφα και υποδέχονται καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες μας αλλά και επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή.

Έχοντας υπόψη τις δύσκολες συνθήκες που δημιουργούνται από την κλιματική αλλαγή, το φαινόμενο της ξηρασίας, την έλλειψη υδάτινων πόρων, βάζουμε ως στόχο να εμπλουτίσουμε και να επεκτείνουμε το πράσινο δίκτυο του Δήμου μας, που έχει υποστεί σημαντικές ζημιές από την ξηρασία, με τη φύτευση 5000 ανθεκτικών και κατάλληλων φυτών και δέντρων μέσα στο 2025-2026.

Σημαντική ενίσχυση θα αποτελέσει η ήδη προγραμματισμένη και εκτεταμένη δεντροφύτευση που θα πραγματοποιηθεί έως τέλος του 2024 από τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής στην περιοχή Ζέστενα του όρους Αιγάλεω, βόρεια του γηπέδου Σιταποθηκών στον Άγιο Αντώνιο.

Στην προσπάθεια αυτή θα ενταχθούν δράσεις εθελοντισμού με στόχο την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας για ένα καλύτερο περιβάλλον με περισσότερο πράσινο και ελεύθερους δημόσιους χώρους, διεκδικώντας παράλληλα χρηματοδοτούμενα προγράμματα για μικρά και μεγάλα νέα έργα στον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας.