Επικαιρότητα

5η Ημερίδα “Αυτισμός και Αθλητισμός” από το ΦΑΣΜΑ – Σωματείο Γονέων & Φίλων Παιδιών και Ατόμων με Αυτισμό Κορινθίας

Social spread

Κυριακή 2 Απριλίου 2023 | ώρα έναρξης 10:00

Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου

Την ημερίδα διοργανώνει το Φάσμα Σωματείο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών και Ατόμων με Αυτισμό Κορινθίας, υπό την αιγίδα της Περιφέρεια Πελοποννήσου και του Δήμοy Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Στην ημερίδα θα αναδειχτεί, μέσα από τις ομιλίες των ειδικών, ο πολυσήμαντος ρόλος του αθλητισμού στη σωματική και ψυχική υγεία των ατόμων στο φάσμα του αυτισμού.

Πρόγραμμα:

10:00 Έναρξη Ημερίδας – Χαιρετισμοί

10:30-11:00 “Με μια μπάλα του Μπάσκετ να ενώνει όλα τα παιδιά”

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΟΥΜΠΡΗΣ – Προπονητής Μπάσκετ και Ιδρυτής του προγράμματος Τζάμπολ Αγάπης – Ειδική Καλαθοσφαιρική Αγωγή. Καθηγητής Φυσικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Έχει προσωπική βιβλιογραφία με 4 βιβλία για τη διδασκαλία της Καλαθοσφαίρισης και 1 βιβλίο για την Ειδική Καλαθοσφαιρική Αγωγή.

11:00-11:30 “Κολύμβηση και Αυτισμός στην Πράξη”

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΡΑΣ – Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ – Ειδίκευση στην Κολύμβηση. Συντονιστής Κολύμβησης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση της Περιφερειακής ενότητας Κορινθίας.

11:30-12:00 “Η θεραπευτική ιππασία ως παρέμβαση και ως άθλημα σε Αμεα”

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΟΛΥΖΟΣ – Φυσικοθεραπευτής, MA,Bobath NDT, Senior Hi.K.ER. instructor, Προϊστάμενος Ε.Ε.Θ.Ι.Ι.Ε, Διευθυντής Διεθνούς Ινστιτούτου Hi.K E.R, Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Ιπποθεραπευτών (ΠΑ.Σ.Ι.ΕΘ.Ι).

12:00-12:30 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – ΚΑΦΕ

12:30-13:00 “E-SPORTS : Καινοτόμες εφαρμογές σε ΑΜΕΑ”

ΠΑΤΡΙΣΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΑΡΑΚΟΥ – Εργοθεραπεύτρια NDT-SI, MSc Τμήμα Ιατρικής – Δ.Π.Θ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ- Αποκλειστικός συνεργάτης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας για το E- SPORTS – Ιδρυτής του VIRTUAL SPORTS PROJECT

13:00-13:30 “Το θεραπευτικό Ταεκβοντό και η επίδρασή του στα Άτομα με Αυτισμό”

ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΚΟΤΡΙΔΗΣ – Πρόεδρος του Φορέα Διεθνούς Ταεκβοντό για ΑΜΕΑ Ελλάς, Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Συμπεριληπτικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό

13:30-14:00 ΣΥΖΗΤΗΣΗ – ΛΗΞΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *