Επικαιρότητα

Μήνυμα του Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Στέφανου Πουλημένου για τη Νέα Σχολική Χρονιά

Social spread

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι ο χρόνος να είναι δημιουργικός και ωφέλιμος για ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα και κυρίως για εσάς τους μαθητές, που στη διάρκεια της σχολικής μαθητείας σας, εκτός από τις γνώσεις, διαμορφώνετε και χαρακτήρες.

Να είναι μια χρονιά γεμάτη εμπειρίες και να σας βοηθήσει να ιεραρχήσετε τις αξίες της ζωής και να αγαπήσετε την αληθινή γνώση.

Στους εκπαιδευτικούς, εύχομαι δύναμη και υγεία, προκειμένου να ανταποκριθούν με επιτυχία και φέτος στις υψηλές απαιτήσεις του λειτουργήματός τους.

Στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών, θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη, να έχουν κουράγιο στο δύσκολο δρόμο των παιδιών τους και να έχουν αποτέλεσμα οι κόποι και οι θυσίες τους.

Από σήμερα ξεκινάει μια επίπονη προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου που έχει θέσει ο καθένας ξεχωριστά. Από τις πρώτες τάξεις που χρειάζονται οι μαθητές να πάρουν τα απαραίτητα εφόδια και μέχρι τις τελευταίες, που θα απαιτηθεί η εντατικοποίηση στη μελέτη για να επιτύχουν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, απαιτείται σκληρή δουλειά που συχνά θα τους αναγκάσει να θυσιάσουν και τον ελεύθερο χρόνο τους.

Από την πλευρά μας, ως Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων θα βρισκόμαστε σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα για την καλύτερη δυνατή λειτουργία των σχολικών μας μονάδων.

Το σχολείο εκτός από τόπο γνώσης, ας γίνει και χώρος, οράματος, αγάπης, αλληλεγγύης, σεβασμού, εκτίμησης, συνύπαρξης και συνεργασίας.

Ξεκινάμε τη νέα σχολική χρονιά, με αισιοδοξία και ελπίδα.