Επικαιρότητα

Δήμος Αχαρνών: Η Ελένη Ροδά, ο Θάνος Καληώρας και ο Γιάννης Μπέκας απόψε στις «Βραδιές Πολιτισμού»

Social spread

Αφιέρωμα στους μεγάλους μας συνθέτες του ’60-‘70 απόψε στις «Βραδιές Πολιτισμού», στις 21:00. Μια μουσική βραδιά με λαϊκά και έντεχνα τραγούδια των μεγάλων μας συνθετών του ’60 – ’70 και φυσικά τις διαχρονικές επιτυχίες της Ελένης Ροδά. Μαζί της ο Θάνος Καληώρας και ο Γιάννης Μπέκας.

Η Ελένη Ρόδα, το γλυκό κορίτσι του ελληνικού κινηματογράφου που οι παλιότεροι θυμούνται από τις εμφανίσεις της σε ελληνικές ταινίες, είναι  απόφοιτος της δραματικής σχολής του Δημήτρη Ροντήρη, αλλά στράφηκε από πολύ νωρίς στο τραγούδι.
Στα πρώτα της βήματα βρέθηκε στο πλευρό του Μίκη Θεοδωράκη, ερμηνεύοντας τραγούδια στις συναυλίες του.

Ο πρώτος προσωπικός δίσκος ήταν με τον Δήμο Μούτση και τον Νίκο Γκάτσο.

Συνεργάστηκε με μεγάλους καλλιτέχνες, όπως με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση, τον Βασίλη Τσιτσάνη, τον Γιώργο Ζαμπέτα, τον Χρήστο Μενιδιάτη κι ερμήνευσε ακόμη τραγούδια του Μάνου Λοΐζου, του Λευτέρη Παπαδόπουλου, του Μίμη Πλέσσα, του Μάρκου Βαμβακάρη, των Γιάννη Παπαϊωάννου και Γιώργου Μητσάκη.
Ο Θάνος Καληώρας γεννήθηκε στη Δράμα και ήρθε στην Αθήνα τελειώνοντας το λύκειο.
Αποφοίτησε στη Δραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου. Κατά τη διάρκεια της δεκάχρονης συνεργασίας του, συμμετείχε σε ρόλους Αρχαίας Τραγωδίας και κωμωδίας σε Επίδαυρο, Ηρώδειο, καθώς επίσης και σε ρόλους κλασικού ρεπερτορίου, Νεοελληνικών έργων με κορυφαίους πρωταγωνιστές, όπως:

Α. Μινωτή, Μ. Κατράκη, Ε. Χατζηαργύρη, Ν. Τζόγια,
Σ. Βόκωβιτς, Π. Ζερβό, Ν. Τσακίρογλου κ.α.
Το 1984 αποχωρεί από το Εθνικό Θέατρο και πρωταγωνιστεί δίπλα στη Σ.Γιούλη και τον Τ. Βανδή, στο μιούζικαλ «Μάγκες και κούκλες» σε σκηνοθεσία Λάρυ Όουκς.
Υπήρξε παντρεμένος με τη Τζέση Παπουτσή με την οποία απέκτησαν το 1980 ένα γιο, το Γιώργο Καληώρα, σκηνοθέτη.

Συμμετέχουν:

Ελένη Ροδά

Θάνος Καληώρας

Γιάννης Μπέκας

4μελής λαϊκή ορχήστρα

ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ