Επικαιρότητα

Ο Δήμος Ερμιονίδας ο πρώτος Δήμος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που έλαβε έγκριση από τη Διεύθυνση Δασών Αργολίδας για την υλοποίηση του Έργου.

Social spread

Στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Προστασία και Αναβάθμιση Δασών 2024» στον Άξονα Προτεραιότητας 6 (Α.Π. 6) που αφορά την «Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών σε ΟΤΑ Α΄ βαθμού με περιαστικά δάση», εντάχθηκε η πρόταση του Δήμου Ερμιονίδας.

Επισημαίνεται ότι, ο Δήμος Ερμιονίδας είναι ο πρώτος Δήμος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που έλαβε έγκριση από τη Διεύθυνση Δασών Αργολίδας για την υλοποίηση του Έργου.

Ειδικότερα, το Πρόγραμμα περιλαμβάνει τη δημιουργία περιμετρικών αντιπυρικών ζωνών μέσου πλάτους 10 μέτρων και συνολικού μήκους 6.486,65μ., πέριξ οικισμών εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών στον Δήμο Ερμιονίδας – αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Δασών Αργολίδας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 109.550,99€ και αφορά παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν:

  • Κρανίδι, δάσος Αγίας Άννας (συνολική έκταση αντιπυρικής ζώνης 25 στρέμματα με μέσο πλάτος 15 μέτρα), Καθαρισμοί, κλαδεύσεις και φρυγανεύσεις, Θρυμματισμός προϊόντων καθαρισμού – κλαδεύσεων.
  • Κρανίδι, δάσος Κορακιάς (συνολική έκταση αντιπυρικής ζώνης 46,4 στρέμματα με μέσο πλάτος 10 μέτρα), Καθαρισμοί, κλαδεύσεις και φρυγανεύσεις, Θρυμματισμός προϊόντων καθαρισμού – κλαδεύσεων.
  • Ερμιόνη, μία ζώνη 10μ. πλησίον του οικισμού της Ερμιόνης (δασύλλιο στην είσοδο της Ερμιόνης), Καθαρισμοί, κλαδεύσεις και φρυγανεύσεις, Θρυμματισμός προϊόντων καθαρισμού – κλαδεύσεων.

Η Δημοτική Αρχή κατάφερε να εξασφαλίσει μια ακόμα σημαντική χρηματοδότηση για την Ερμιονίδα μας.

Η πυροπροστασία στον Δήμο Ερμιονίδας ενισχύεται για πρώτη φορά, μέσω έργων που πρόκειται να συμβάλλουν σημαντικά στην αποτελεσματικότερη θωράκιση του περιαστικού μας πρασίνου.