Επικαιρότητα

Μουσικοχορευτική παράσταση στο Μοσχάτο με άρωμα παράδοσης την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου και αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στον Ταύρο, στις εκδηλώσεις του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

Social spread

Μουσικοχορευτική παράσταση στο Μοσχάτο με άρωμα παράδοσης την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου και αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στον Ταύρο, στις εκδηλώσεις του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

Το Φεστιβάλ «Ταύρεια –Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2024» του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου συνεχίζεται με δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες των θεατών.

Την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (έναντι Δημαρχείου-νέο τμήμα) στο Μοσχάτο, στις 20.00, θα γίνει η γιορτή έναρξης των καλλιτεχνικών τμημάτων του Δήμου με την παράσταση από τον Όμιλο Ελληνικών Χορών Μοσχάτου «Ένα τραγούδι θε να πει όσα βαστάει η καρδιά μου…». Ο Όμιλος θα παρουσιάσει χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα με τη συμμετοχή των μελών του.

Την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται το Φεστιβάλ του Δήμου μας, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Αγίου Γεωργίου) στον Ταύρο, στις 20.30 με τη συναυλία αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο «οι θαλασσιές οι χάντρες» με την Τίνα Τράκου. Μαζί της ο Νίκος Κρητικός και η Μαρία-Χριστίνα Τζαβάρα. Ένα μουσικό αφιέρωμα στις ταινίες που όλοι αγαπήσαμε μέσα από τα τραγούδια γνωστών συνθετών.

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει το Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων της Αττικής στο Πολιτιστικό Κέντρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στο Μοσχάτο. Την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου στις 20.15, με ελεύθερη είσοδο, οι θεατές θα απολαύσουν το θεατρικό εργαστήρι Δήμου Νίκαιας – Ρέντη στο «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Σαίξπηρ.  Το πρόγραμμα όλων των θεατρικών παραστάσεων έχει αναρτηθεί στη σελίδα του Δήμου: www.dimosmoschatou-tavrou.gr .

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που οι συμπολίτες μας έχουν αγκαλιάσει με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις που προγραμματίσαμε στις φετινές εκδηλώσεις μας, όπου απολαύσαμε καταξιωμένους καλλιτέχνες. Συνεχίζουμε με τον Όμιλο Ελληνικών Χορών του Δήμου μας και την μουσικοχορευτική του παράσταση, αλλά και ένα αφιέρωμα με τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου που τραγουδάμε ακόμα και μας συντροφεύουν σε κάθε ξεχωριστή στιγμή μας».