Επικαιρότητα

Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας: Με επιτυχία εορτάσθηκε η 11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού́ Αθλητισμού.

Social spread

Στο πλαίσιο της εναρμόνισης του εορτασμού της 11ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2024 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, με κοινό́ σύνθημα: «Αθλούμαστε Μαζί́. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή́» και στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής, ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας διοργανώνει αθλητικές δραστηριότητες από 26 Σεπτεμβρίου έως και τις 2 Οκτωβρίου.

Η αρχή έγινε με το 2ο Δημοτικό σχολείο Μάνδρας όπου τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό συμμετέχοντας σε σκυταλοδρομίες, ρίψεις και άλματα.

Ο Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας Αρμόδιος Γ. Δρίκος κατά την διάρκεια της απονομής των αναμνηστικών διπλωμάτων συμμετοχής, εξήρε την ανταπόκριση των παιδιών στον εορτασμό της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού “Η ανταπόκριση των παιδιών είναι κάτι παραπάνω από συγκινητική. Είμαστε εδώ όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι για να στείλουμε ένα μήνυμα. Αθλητισμός για όλους, χωρίς διακρίσεις.

Μέσα από τη σημερινή μέρα, βασική μας επιδίωξη είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές όλων των ηλικιών, να γνωρίσουν τι σημαίνει αθλητισμός.

Έχοντας ως προτεραιότητα την σωματική κι ψυχική ευεξία μικρών και μεγάλων έχουμε προχωρήσει σε μια σειρά από έργα αναβαθμίσεων και εκσυγχρονισμού των ήδη υπαρχόντων αθλητικών εγκαταστάσεων, χώροι που περισσότεροι από αυτούς βρίσκονταν σε εγκατάλειψη.

Έχουμε δωρίσει αθλητικό εξοπλισμό στα σχολεία με στόχο την εκγύμναση των μαθητών.

Επενδύουμε στον αθλητισμό και για αυτό τον λόγο έχουμε εξασφαλίσει κονδύλια για δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων που πληρούν όλες τίς ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Όλες μας οι ενέργειες εντάσσονται στη γενικότερη συνεχή προσπάθεια, που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, για να έρθουν οι νέοι σε επαφή με τον αθλητισμό ως στοιχείο, που καλλιεργεί αγωνιστικές αξίες, προάγει τη διαμόρφωση της

προσωπικότητας και τα αθλητικά ιδεώδη του ευ αγωνίζεσθαι στη νέα γενιά και προτρέπει τα παιδιά να κάνουν τον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση τρόπο ζωής”.

Η Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού συνεχίζεται και ακολουθούν τα υπόλοιπα δημοτικά σχολεία: 27/9 το 5ο Δημοτικό Μάνδρας, 30/9 το 3ο Δημοτικό Μάνδρας, 1/10 το Δημοτικό σχολείο Βιλλιων και 2/10 το Δημοτικό σχολείο Ερυθρών.