Επικαιρότητα

Μία ασύλληπτη εθνική τραγωδία

Social spread

Δυστυχώς η 1η Μαρτίου 2023 ξημέρωσε με πένθος. Μία ασύλληπτη τραγωδία συνέβη στην κοιλάδα των Τεμπών όταν δύο τρένα, το επιβατικό Inter City 62 που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη συγκρούστηκε με μία εμπορική αμαξοστοιχία με προορισμό την Αθήνα. Σύμφωνα με δημοσίευση του Skai στους 40 πλέον ανέρχονται οι νεκροί ενώ επίσης νοσηλεύονται 72 τραυματίες εκ των οποίων οι 6 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Πρόκειται για ένα πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα και για το λόγο αυτό ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κήρυξε την χώρα σε τριήμερο εθνικό πένθος. Στο πλαίσιο αυτό, οι σημαίες θα είναι μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτήρια, ενώ αναστέλλονται οι δημόσιες εκδηλώσεις.

Το μυαλό όλων μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων και των αγνοουμένων.

Σε ανθρώπινο λάθος μέχρι στιγμής αποδίδεται η τραγωδία με τα στοιχεία να δείχνουν τον σταθμάρχη της Λάρισας ο οποίος έχει συλληφθεί και οδηγηθεί στον εισαγγελέα καθώς είναι αντιμέτωπος με σοβαρές κατηγορίες και αναμένεται να του ασκηθεί ποινική δίωξη.  Όπως είχε γίνει γνωστό, είχε τοποθετηθεί στη συγκεκριμένη θέση πριν μόλις ένα μήνα.

Ένα ένα έρχονται στο φως στοιχεία που δείχνουν την “πρωτόγνωρη”, “απαρχαιωμένη” και ελλιπή για τα δεδομένα της εποχής τεχνολογία η οποία εποπτεύει την κίνηση των αμαξοστοιχιών στο συγκεκριμένο σημείο αλλά και τις μη λειτουργίες συστημάτων τα οποία αν είχαν εγκατασταθεί και λειτουργούσαν σωστά θα παρείχαν ασφάλεια και ίσως το ατύχημα να είχε αποφευχθεί.

Ξένοι ηγέτες και πολιτικοί έχουν ήδη εκφράσει τα συλλυπητήριά τους προς την Ελλάδα η οποία βιώνει μία εθνική τραγωδία.

Για τα χρονικά στην Ελλάδα έχουν συμβεί δύο ακόμη σιδηροδρομικά δυστυχήματα το ένα στο Δερβένι Κορινθίας στις 30/9/1968 με απολογισμό 34 νεκρούς και περισσότερους από 150 τραυματίες και το δεύτερο στον Δοξαρά Λάρισας στις 16/1/1972 με 21 νεκρούς και περισσότερους από 40 τραυματίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *