Επικαιρότητα

Νίκος Ταγαράς: Σημαντική εξέλιξη για το Φράγμα Ασωπού. Προκηρύχθηκε διαγωνισμός ύψους 5.635.403 €

Social spread

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος με τη σημαντική εξέλιξη για το Φράγμα Ασωπού.Προκηρύχθηκε διαγωνισμός ύψους 5.635.403 € (με Φ.Π.Α. 24%) από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών για την ανάθεση εκπόνησης μελέτης για τα υπόλοιπα έργα του Φράγματος Ασωπού μαζί με τα συνοδά έργα.

Στόχος της εκπόνησης αυτής της μελέτης είναι να επιταχυνθεί η ολοκλήρωση του Φράγματος του Ασωπού, ένα έργο ζωτικής σημασίας, που γνωρίζετε όλοι στον νομό ότι μελετήθηκε και ωρίμασε κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Νομάρχης Κορινθίας.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο ξεκίνησε το 2010.

Κατόπιν, ως Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, υπέγραψα συμπληρωματική έγκριση επέμβασης επί δημόσιων εκτάσεων δασικού χαρακτήρα για την κατασκευή του φράγματος στον ποταμό Ασωπό Κορινθίας σε συνολική έκταση 62,5 στρεμμάτων περίπου.

Με την ολοκλήρωση του Έργου που είναι χαρακτηρισμένο Εθνικού Επιπέδου πρόκειται να αρδευτούν 50.000 στρέμματα καλλιεργούμενης έκτασης, στην πεδινή Κορινθία, και να εξυπηρετηθούν περισσότερες από 4.000 αγροτικές οικογένειες».

Το Φράγμα Ασωπού είναι ύψους 68 μέτρων, κατασκευάζεται στα όρια των Δήμων Σικυωνίων και Βέλου, ανάμεσα στα χωριά Παραδείσι και Στιμάγκα.

Το μήκος της στέψης του φράγματος θα είναι 425 μ, το μέγιστο πλάτος στη βάση του θα φθάνει τα 450 μ, ενώ ο όγκος του επιχώματος θα είναι 4.000.000 κυβικά μέτρα. Ο συνολικός όγκος αποθήκευσης του φράγματος θα είναι 29.100.000 κυβικά μέτρα και με τη συνεχή ροή του ποταμού υπολογίζεται ότι θα αξιοποιούνται 41.000.000 κυβικά μέτρα νερού κάθε χρόνο.

Για μια ακόμη φορά θέλω να ευχαριστήσω τόσο τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή όσο και τον αρμόδιο υφυπουργό Γιώργο Καραγιάννη για την εξαιρετική συνεργασία, την ταχύτητα λήψης αποφάσεων και την αποτελεσματικότητά τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *