Επικαιρότητα

Το Εθνικό Θέατρο στο «Ειρήνη Παπά» το Σάββατο 29.7 με τον “Ιππόλυτο” του Ευριπίδη, την παράσταση που καθιέρωσε το 1955 τα Επιδαύρεια

Social spread

Με την παράσταση «Ιππόλυτος» το Εθνικό Θέατρο έρχεται για 2η φορά στο ανοιχτό θέατρο «Ειρήνη Παπά», το Σάββατο 29 Ιουλίου 2023, μια παράσταση η οποία, με φροντίδα του δήμου Κορινθίων και του ΚΕΠΑΠ, είναι δωρεάν για το κοινό.

Ο Ιππόλυτος παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο το 1937 σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Ροντήρη, με Ιππόλυτο τον Αλέξη Μινωτή και Φαίδρα την Κατίνα Παξινού. Είναι η παράσταση που καθιέρωσε τον θεσμό των Επιδαύρειων το 1955 με Ιππόλυτο τον Αλέκο Αλεξανδράκη και Φαίδρα την Έλσα Βεργή.

«Είναι εξαιρετική τιμή για εμάς η παρουσία του Εθνικού Θεάτρου στο «Ειρήνη Παπά». Κατορθώσαμε με την σημαντική συμβολή του Μανούσου Μανουσάκη πέρυσι να έχουμε ως πρώτη παράσταση στο θέατρο που εγκαινιάσαμε και αφιερώσαμε ως δήμος στη Ειρήνη Παπά, το Εθνικό Θέατρο με την «Μήδεια» του Μπόστ και συνεχίζουμε φέτος με 3 συνολικά παραστάσεις, η μια εκ των οποίων είναι με δωρεάν είσοδο. Χρέος μας είναι να κρατήσουμε το θέατρο ζωντανό με παραστάσεις που θα γεμίζουν τις κερκίδες του» σημείωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος καλώντας τους πολίτες να ανέβουν στον λόφο του Νικηταρά το Σάββατο.

Στα εγκαίνια του θεάτρου που αφιερώθηκε από τον δήμο Κορινθίων στην σπουδαία ηθοποιό με καταγωγή από το Χιλιομόδι, πέρυσι τον Ιούλιο, το Εθνικό Θέατρο έδωσε το παρών για 1η φορά, με την εξαιρετική παράσταση «Μήδεια» του Μπόστ και καθήλωσε.

Φέτος, επιστρέφει με τον «Ιππόλυτο», το Σάββατο 29 Ιουλίου 2023 και ώρα 21:00, σε μια από τις τρείς συνολικά παρουσίες του στο θέατρο της Κορίνθου.

Οι παραστάσεις ,εντός του Αυγούστου, είναι «Ο Γυάλινος Κόσμος» με πρωταγωνίστρια την Κάτια Δανδουλάκη και η «Μήδεια» στην κλασσική της μορφή με πρωταγωνίστρια την Μαρία Κίτσου, παραστάσεις που θα έχουν εισιτήριο για το κοινό και θα παρουσιαστούν στις 12 και 26 Αυγούστου αντίστοιχα.

«Οφείλουμε να γεμίσουμε το θέατρο με παραστάσεις αλλιώς θα μαραζώσει. Για να υπάρχει θέατρο πρέπει κάποιος να παίζει και κάποιος να βλέπει. Γι αυτό μίλησα για παραστάσεις με εισιτήριο. Δεν μπορεί ο δήμος να εξασφαλίζει κάθε έτος 15 παραστάσεις για να κρατήσει το θέατρο ζωντανό. Δεν γίνεται να πληρώνουμε στο super market για απορρυπαντικά και να μην πληρώνουμε για να δούμε Τέχνη! Χρειάζεται ένας οργανισμός που θα λειτουργεί το θέατρο και βεβαίως κόσμος που θα το στηρίζει» ανέφερε από την πλευρά του ο Μανούσος Μανουσάκης στην παρουσίαση των παραστάσεων.

Η παράσταση του Σαββάτου, πρέπει να σημειωθεί, είναι κατάλληλη για παιδιά άνω των 12 ετών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *